12 Ekim 2014 Pazar

Ayhan: Kobanêliler üzerinden kriz yaratılmak isteniyor

Çetelerin Kobanê'ye sızmaya çalışmasıyla kentten tahliye edilen 274 sivil halen hiçbir prosedür uygulanmadan tutulurken, sivillerin bırakılması için girişimlerde bulunan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, hükümetin Kobanêliler üzerinden kriz yaratmaya çalıştığına işaret etti.
 
Kobanê'de 5 Ekim'de başlayan sokak savaşının ardından kentten tahliye edilen ve aralarında kadın, çocuk, yaşlı, gazeteci ve doktorların da bulunduğu 274 kişi herhangi bir prosedür uygulanmadan Suruç Kapalı Spor Salonu'nda tutulmaya devam ediyor. Kötü muamele ve hakaretler nedeniyle açlık grevinde bulunan Kobanêli sivillerin serbest bırakılması amacıyla girişimlerde bulunan HDP Urfa Milletvekili İbrahim Ayhan, görüştükleri hükümet yetkililerinin oyalama yöntemi kullandığını ve meseleyi kriz haline getirmeyi amaçladığını vurguladı. Hükümet yetkililerinin kendilerine olumlu yanıtlar vermesine rağmen herhangi bir adımın atılmadığına işaret ederek, "Hiçbir prosedür uygulanmıyor. Alıkonulanlar suçlu muamelesi görüyor. Çok zor koşullarda tutuluyorlar. Yetkililer bugün, yarın bırakacaklarını söyleyerek bizi oyalıyorlar" dedi.
 
Savaştan kaçan insanların trajediye maruz bırakıldığını ifade eden Ayhan, "Her fırsatta Kobanêlilere yardımda bulunduğunu iddia eden hükümet, eziyet çektiriyor. 5 Ekim akşamı sınır kapısında siviller tahliye edilirken ben de oradaydım. Hemen bırakacaklarını söylediler, ancak bir haftadır alıkonulu vaziyette tutuluyorlar. Bu insanların gidebileceği bir yer yok. Ancak buna rağmen bu muameleye maruz bırakılıyorlar. Yetkililer, Kobanêliler üzerinden kriz yaratmaya çalışıyor" diye konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder