12 Ekim 2014 Pazar

Türk ordusundan yoğun havan ve obüs saldırıları

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun Oramar (Dağlıca) karakolundan gerilla bölgesine yoğun obüs ve havan atışı yaptığı ve gerillanın da buna karşılık vererek, iki askeri öldürdüğünü bildirdi. Türk  ordusunun Haftanin ile olan sınır bölgelerinde de yeni mevzi yapma çalışmalarını hızlandırdığı belirtildi.


HPG Basın İrtibat Merkezi, 11 Ekim günü Oramar ve Haftanin bölgelerine yoğun top atışları yapıldığı, Zap'ta keşif uçuşları gerçekleştiğini bildirdi.

Oramar'da gerillanın suikast eylemi sonucu iki askerin öldüğünü belirten HPG-BİM şu detayları verdi: "11 Ekim günü saat 10:30 ile 11:00 arasında işgalci TC ordusunun denetiminde bulunan Oremar karakolundan Şehit Gafur ve Şehit Rehime alanlarına yönelik yoğun obüs ve havan toplarıyla bir  bombardıman gerçekleşmiştir. Gerçekleşen bu bombardımana karşı Gerillalarımız ağır silahlarla Oremar karakolunu anında cevap vermiştir. Yine gerillalarımız Oremar Karakoluna karşı bir misilleme suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Bu suikast sonucunda 2 TC askeri öldürülmüştür. Daha sonra olay yerine gelen ambulans ölü ve yaralılarını almıştır. Şehit  Gafur alanına yapılan bombardıman sonucunda yangın çıkmış ve yangın gece yarısına kadar devam etmiştir. Ayrıca işgalci TC ordusu Şemdinliye bağlı Besosın alanındaki  Koordine tepesine yeni bir karakol yapmak istemiştir. Yeni yapımına başlanılmak istenilen bu karakola yönelik 10 Ekim günü gerillalarımız bir eylem gerçekleştirmiştir. Bu eylemde TC ordusuna ait bir kepçe aracı yakılmıştır.

11 Ekim günü saat 10:30 ile 12:00 saatleri arası işgalci TC ordusu Oremar - Şitazin alanlarına bağlı Tepê Gomankê, Gırê Berxa ve Dertê alanlarına yönelik top atışları gerçekleştirmiştir. Ayrıca bu alanlara obüs saldırıları da yapılmıştır."

Haftanin'in sınır bölgelerindeki saldırılar konusunda şunlar ifade edildi: "11 Ekim günü saat 2:00 ile 18:30 arası işgalci TC ordusu Haftanin sınır hattında  bulunan Çete ve Maymun tepelerinden aralıksız bir şekilde Şehit Kendal, Şehit Erdal, Deryê Davetiya, Şehit Mervan, Gırê Nêriya, Kılıka Sinor ve Dola Hesret alanlarını obüs ve havan toplarıyla yoğun bir şekilde vurmuştur. Bunun üzerine gerillarımız aynı anda TC ordusuna ağır silahlarla karşılık vermiştir. Yine bugün sabah saat 5.45'te TC ordusu Şivan tepesinden Tepê Keçel alanına yönelik havan ve obüs toplarıyla bir bombardıman gerçekleştirmiştir.  TC ordusunun bu alanlarda yeni mevzi yapma çalışmaları hızlanmıştır."

HPG-BİM a11 Ekim günü ayrıca saat 8:30'dan 12 Ekim sabaha karşı saat 3:30'a kadar Türk ordusuna ait insansız hava araçlarının Medya Savunma Alanları içerisinde yer alan Zap bölgesi üzerinde  yoğun keşif uçuşları gerçekleştirdiğini kaydetti.


Açıklamada,  "11 Ekim saat 22:00'de Kars'ın Kağızman ilçesinde yapımı sürdürülen Serap HES'e yönelik gerilla güçlerimiz bir uyarı eylem gerçekleştirmişlerdir. Burada HES'e ait iki trafo ve HES'in merkez çalışma binası yakılmıştır" diye eklendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder