12 Ekim 2014 Pazar

MUB: Kobanê direnişi halkların ortak onurudur


DAİŞ çetelerinin Kobanê’ye yönelik saldırılarıyla ilgili bir basın açıklaması yapan Bethnahrin Ulusal Konseyi (MUB) Başkanlık Kurulu, DAİŞ çetelerinin halkların, dinlerin ve tüm insanlığın düşmanı haline geldiğini ve yok edilmeden insanlığın barış ve huzura kavuşamayacağı değerlendirmesini yaptıktan sonra tüm demokratik güçlere “Halkların ortak onuru” olarak nitelediği Kobanê direnişine destek vermeleri çağrısında bulundu.


DAİŞ çetelerinin dünyanın her tarafından topladıkları katil sürüleriyle haftalardan beri Kobanê’ye saldırdıklarına dikkat çeklien açıklamada, “Kobani’de ezilen halklar ve bütün insanlık adına görkemli bir direniş sergileyerek yeni bir tarih yazmaktadır. Üstün teknolojiye sahip, ağır silahlara karşı, küçük silahlarla olağanüstü bir direniş sergileyen YPG, YPJ ve yurtsever halk kanlarıyla destanlar yazmaktadırlar. Ancak dünyanın gözleri önünde Kobani’nin dört tarafı sarılmış ve büyük bir katliamla yüzyüze gelmiştir. Kobani’de savaşanlar kahramanlıklarıyla dünya kamuoyunda unutulmayacak bir etki bırakarak, gölgelenmiyecek bir zaferi kazanmışlardır. Bu onurlu zaferi IŞİD’in yokedilmesiyle taçlandırmak için uluslararası güçlerin ve halkların Kobani’nin yanında yeralması önem taşımaktadır. Koalisyonda yer alan ülkelere özellikle ABD’ye Kobani’ye silahların gönderilmesi için, görev ve sorumluluklar düşmektedir. Silah yardımı için Türkiye hükümetine baskı yapılmalı ve bir koridorun acilen açılmasına imkan sağlanmalıdır” ifadelerine yer veriliyor.

Halklar üzerindeki katliam ve soykırım tehlikesinin ortadan kalması, Türkiye Cumhurbaşkanı ve hükümetinin, DAİŞ’e değişik biçimlerde verdiği destekteğin kesilmesine bağlı olduğunu belirten MUB, DAİŞ çetelerinin Ortadoğu’da Türk, Arap Sünni İslam ideolojisinin egemenliğinin sağlanması için bir alet olarak kullanıldığına dikkat çekiyor.

Bethnahrin Ulusal Konseyi’nin siyasi ve askeri gücüyle, Süryani halkıyla birlikte Irak ve Suriye’de DAİŞ ve ona destek veren güçlere karşı direnişin içinde olduğu belirtilen açıklamada, “Ninova’da Süryanilere, Şengal’de Ezidilere, Kobanê’de Kürtlere karşı etnik ve dini temizlik hareketini uygulayanlar bölgemizi kendi karanlık sistemleriyle yönetmek ve esaret altına almak istiyorlar. Bu zihniyet demokratik değerlere, insan haklarına ve çağdaş yaşam ilkelerine düşmanlık yapmaktadır” deniliyor.

İllerici kamuoyunu ezilen halklar adına direnen ve Ortadoğu’da demokratik bir çağa öncülük eden Kobani’nin yanında yer almaya davet eden MUB, ABD, Rusya, AB’ye Kobanê’ye yönelik soykırımının durdurulması için tedbir almaları çağrısında bulunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder