13 Ekim 2014 Pazartesi

MLKP MK: Devrimci kitle şiddeti haktır, meşrudur

Kobanê direnişine destek eylemleri sırasında yaşanan faşist saldırılara ilişkin bir bildiri yayınlayan MLKP MK, "Devrimci kitle şiddeti ve silahlı mücadele işçilerin, ezilenlerin, emekçi halkların ve onların öncü, örgütlü müfrezelerinin hakkıdır, meşru ve ahlakidir. Faşist demagojileriniz bu hakkı gölgeleyemez, faşist ve inkarcı sömürgeci terörünüz onu engelleyemez" dedi.

MLKP Merkez Komitesi, Kobanê direnişine destek eylemleri sırasında yaşanan faşist saldırılara ilişkin bir bildiri yayınladı.

 
AKP iktidarının halkın eylemlerine polis gücünün yanı sıra Hizbulkontra gibi kontrgerilla güçlerini de saldığına dikkat çeken MLKP MK, hükümet cephesinden gelen "vandallar", "hadlerini bildireceğiz" şeklindeki açıklamaları hatırlattı. MLKP MK, şunları kaydetti:

"İstanbul'da, 1 Mayıs'ı 1 Mayıs alanında kutlamak isteyen işçiler ve ezilenler faşist devlet terörüne karşı meşru savunmaya girişiyorlar, adı vandalizm oluyor!


Soma'daki işçi katliamının sorumlularının cezalandırılması için gösteri hakkını kullanan kadınlar, gençler, işçi ve emekçiler faşist devlet terörüne maruz kalınca öfke ayağa kalkıyor, adı vandalizm oluyor!

Uğur Kaymaz'dan Berkin Elvan'a, çocukları katledenlerin cezalandırılmasını isteyen halkımız faşist devlet terörüne karşı meşru savunma hakkını kullanıyor, adı vandalizm oluyor!


Kobanê'de kitle katliamın önlenmesi, haklının, mazlumun, onurun, özgürlüğün savunulması için yüz binlerin sokaklara, meydanlara çıkmasına, Pirsus'ta toplanmasına faşist devlet terörüyle cevap verilince öfke ayağa kalkıyor, adı vandalizm oluyor!

Faşist demagojide sınır yok. Fakat boşuna. Yalanın perdesi çoktan yırtıldı."

"İşçilerin ve ezilenlerin basın açıklaması ve mitinglerle yetinmesini, devlet zoru karşısında haklarından vazgeçmesini, adalet talebini ahirete bırakmasını isteyenler hiç heveslenmesinler" diyen MLKP MK, "Devrimci kitle şiddeti ve silahlı mücadele işçilerin, ezilenlerin, emekçi halkların ve onların öncü, örgütlü müfrezelerinin hakkıdır, meşru ve ahlakidir. Faşist demagojileriniz bu hakkı gölgeleyemez, faşist ve inkarcı sömürgeci terörünüz onu engelleyemez" dedi.

MLKP MK, şu çağrıyı yaptı: "İşçi sınıfı ve ezilenleri Kobanê direnişine omuz vermek için, bayramda bile halkın kanını dökmekten geri durmayan, sözde ne derse desin pratikte DAİŞ'i destekleyen ve tampon bölge adı altında Rojava ile Kuzey Kürdistan arasına işgal güçleri yerleştirmek isteyen AKP hükümetine ve faşist inkarcı sömürgeciliğe karşı tüm Türkiye ve Kürdistan'da mücadeleyi büyütmeye, faşist militarist işgal güçlerine karşı kitle şiddetini yükseltmeye ve Kobanê'yle Pirsus'u tek bir savaş cephesine dönüştürmeye çağırıyoruz!"

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder