18 Eylül 2015 Cuma

Erzincan: Özgür toplum özgür basınla sesini duyurabilir

KJK Koordinasyon Üyesi Besê Erzincan, AKP’nin özgür basına yönelik sansür kapatma ve yasaklamalarla kendi kirli yüzünün açığa çıkmasını engellemeye çalıştığını belirtti. Erzincan, “Biz de KJK olarak özgür basın emekçilerine yönelik geliştirilen bu uygulamaları kınıyoruz. Özgür bir toplum ancak özgür bir basın ile sesini duyurabilir. Tüm basın emekçilerinin yaşamın özgür sesi olma mücadelesinde onlarla birlikte olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz” dedi.


Özgür basın kurumları ve emekçilerine yönelik geliştirilen saldırıları değerlendiren Erzincan,  “Burada da kendi faşist karakterini çok güçlü bir biçimde ortaya koymaktadır. Biz bunu AKP’nin birçok uygulamasında görmekteyiz. Kundaktaki bebekler bile terörist olarak nitelendiriliyor. Yani böylesi bir yalan ve uydurma var. AKP hükümetinin en fazla yalanlarını ve saptırmalarını ortaya koyan elbette ki  özgür basın yayın kuruluşlarıdır.  AKP’nin en fazla terör estirdiği kurumlardan bir tanesi de basın yayın kuruluşlarıdır. En son ona yakın kanal kapatıldı. Sansür, yasaklama, kapatma gibi politikaları bu dönemde özellikle de basın üzerinden yürütüldüğünü görebiliyoruz” diye belirtti.
Basına yönelik geliştirilen saldırıların nedeninin AKP’nin yalanlarının açığa çıkmasından korkmasından kaynaklandığını vurgulayan Erzincan, şunları söyledi: “Basın yayın organların eğer tarafsız çalışırlarsa hükümetin esas yüzü çok açık bir şekilde açığa çıkacaktır.”
Sarayın temel yaklaşımı Kürdistan ve Türkiye’de basın yayın alanındaki farklılıkları derinleştirmek ve halklar arasındaki krizi daha da büyütmek olduğunu belirten Erzincan, AKP’nin bu politikalarının kirli yüzünün açığa çıkmasını engellemek amacıyla basına ciddi yönelimler gerçekleştirdiğini vurguladı.

TÜM DARBELERDE İLK ÖNCE BASIN HEDEF ALINIR
Özgür düşünen basın yayın kuruluşlarına yönelik geliştirilen sansürleme, kapatma girişimlerinin sivil darbenin bir parçası olduğun vurgulayan Erzincan, “Çünkü yapılan tüm darbelerde ilk olarak basın kuruluşları hedef alınmıştır.  Darbe zihniyetli AKP’nin bu tarz girişimlerini kınıyoruz. Yapılmak istenen tüm medyayı yandaş medya haline getirmektir” dedi.  
Erzincan konuşmasının devamında, şunları ifade etti: “Kesinlikle ilerici basın kuruluşlarının büyük bir direniş ile kendi gerçek bakış açıları ile adım atmaları gerektiğine inanıyoruz. Susturulmak istenen basının çok daha güçlü bir şekilde çalışmalarını devam edeceklerine inanıyoruz. Biz de KJK olarak özgür basın emekçilerine yönelik geliştirilen bu uygulamaları kınıyoruz. Özgür bir toplum ancak özgür bir basın ile sesini duyurabilir. Tüm basın emekçilerinin yaşamın özgür sesi olma mücadelesinde onlarla birlikte olduğumuzu bir kez daha belirtmek istiyoruz.” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder