19 Eylül 2015 Cumartesi

HPG gerillasını binler toprağa verdi

Hakkari'nin Oremar alanında 5 Eylül'de yaşanan çatışmada yaşamını yitiren HPG gerillası Abuzer Paksoy (Şahin Goyi) Şırnak'ın Uludere ilçesinde binlerce Kürdistanlının katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Hakkari Devlet Hastanesi'nde otopsi işlemleri tamamlanan HPG'li Paksoy, çok sayıda araçla Uludere ilçesine getirildi. HPG'li Paksoy, ilçe camiinde binlerce kişi tarafından "Şehîd namirin" sloganı ile karşılandı. Dini vecibeleri yerine getirildikten sonra HPG'li Paksoy, omuzlara alınarak ilçe mezarlığına götürüldü.

"Ey Reqîp" marşı eşliğinde yapılan saygı duruşu ile başlayan cenaze töreninde konuşan MEYA-DER Şırnak Şubesi yöneticisi Mele Halit Güngen, HPG'li Paksoy'un ailesine baş sağlığı diledi. Güngen, şehitlerin Kürt halkının varlık sebebi olduğunu ve mücadelelerinin takipçisi olacaklarının sözünü verdi. 

HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik de, yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: "AKP hükümetinin karar verdiği savaş konseptiyle her alanda Kürt halkına karşı bir savaş yürürlüğe konmuş durumda. Ama Kürt halkı buna rağmen savaşmıyor sadece kendisini savunuyor. Bu halkın neden öz yönetim ilan ettiğini soruyorsunuz. Tankla topla bu halkın üstüne gelirseniz bu halkta kendi alternatif yönetim sistemini tabi ki de ilan eder. AKP ve Tayyip Erdoğan ilk değil. Geçmişteki yöneticilerin isimlerini dahi ağzımıza almak istemiyoruz. Onlarda kirli bir savaş yönettiler ama Kürt halkı mücadelesi onları boğdu. 9 gün önce de Cizre'de elektrikleri kestiler, kenti susuz bırakıp top atışlarına tuttular. Bununla Cizre halkının özyönetim kararını boğacaklarını düşündüler ama Kürt halkı onları mücadelesi ve zılgıtlarıyla geriletti." 

HPG'li Paksoy'un babaannesi Rahime Paksoy da, "Abuzer herkesin şehididir. Artık savaşı ve ihaneti istemiyoruz. Barış olsun artık" dedi. 

Konuşmaların ardından HPG'li Paksoy, sloganlarla toprağa verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder