19 Eylül 2015 Cumartesi

KONGRA GEL: Yarın geç olabilir; ne yapacaksak bugün yapalım

KONGRA GEL, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı savaşa karşı acil mücadele çağrısı yaptı. Erdoğan zihniyetinin halkın kutsallarına saldıracak kadar pervasızlaştığını belirten KONGRA GEL, "RTE faşizmine karşı kim ne yapacaksa bugün yapmalıdır, yarın geç olabilir" dedi.

KONGRA GEL Eşbaşkanı Remzi Kartal, yazılı açıklama yaparak, Kürdistan ve Türkiye kamuoyunu 'Saray Savaşı'na karşı barış mücadelesine çağırdı.
Kartal açıklamasında, "Recep Tayyip Erdoğan, hegemonyasını kurmak amacıyla 1 Kasım seçimlerinde sonuç almak için başlattığı kirli savaşı çok tehlikeli bir noktaya getirdi. Sarayın savaşı, Kürt halkının kutsal varlıkları olan özgürlük şehitlerimizin mezarlarına ve şehitliklerimize saygısızlık yapacak noktaya gelmiştir. Muş’un Varto ilçesinin kırsal alanında bulunan Şehit İsmail ve Şehit Ronahi Şehitliği'nin karadan ve havadan yürütülen askeri bir operasyonla ve iş makineleri tarafından yıkılması, Kürdistan’daki savaşın geldiği tehlikeli aşamayı göstermektedir" dedi.

'KUTSALLARA EL UZATACAK KADAR PERVASIZLAŞTI'
'90’lı yıllarda devletin yürüttüğü ve o dönemin hükümetlerini bitiren topyekun savaşı aşan bir düzeyde günümüzde Erdoğan tarafından yürütülen savaşın, halkın kutsallarına el uzatmayı, ona hakaret etmeyi göze alacak kadar pervasızlaştığını vurgulayan Kartal, şunları ifade etti:
"Şehitlerimiz, halkımız ve Kürt Özgürlük Hareketi açısından bir sınır noktasıdır. Bu sınırın aşılması çok çok tehlikelidir. Bir arada yaşam koşullarını ortadan kaldırabilecek kadar tehlikelidir. Kürt halkının kutsallarına el uzatarak, Türkiye ve Kürdistan halklarını karşı karşıya getirmek suretiyle iç savaşa kadar gidebilecek olan bir sürecin fitili ateşlenmektedir. RTE ateşle oynamaktadır.
Kürdistan Özgürlük Mücadelesi demokratik ulus perspektifi ile demokratik Türkiye’de halklarımızın eşit ve özgür gönüllü birliğini hedefleyen bir mücadele yürütmektedir. Ancak görünen odur ki, RTE halkımızın kutsallarına el uzatan kirli bir savaş ile halklarımızın geleceğini ateşe atmakta ve her şeyi sarayının geleceğine kurban etmek istemektedir.
RTE yürüttüğü topyekun savaşla 'ya hegemonyama teslim olun, ya da size cehennemi yaşatırım' diyor. Şehit mezarlarını yıkmaları, vahşi savaşı yaygınlaştırmak istediklerini gösteriyor. Bugüne kadar savaşı sadece misilleme temelinde ve kontrollü götüren özgürlük gerillasının sinir uçlarına el uzatarak, daha kapsamlı bir savaş ortamına çekmek suretiyle 1 Kasım seçimlerinde istediği sonuçları almak istiyor."

'HALKIMIZ NE GEREKİYORSA YAPMALIDIR'
Kartal, "RTE’nın gözleri gerçeği göremeyecek kadar körleşmiş" ifadesini kullanarak, "Etrafındaki dalkavuklar arasında da kendisine gerçeği söyleyebilecek kadar cesur olan bir dostu yok. Neye mal olursa olsun yani Türkiye ve Kürdistan’ın cehenneme dönmesi pahasına da olsa hegemonyasını kurmak istiyor" diye belirtti.
Kürdistan Özgürlük Mücadelesi'nin uzun mücadele sürecinde aşmayı başardığı engeller ve ortaya çıkardığı sonuçların, günümüzde de Erdoğan'ın hegemonik faşizmini aşacağının göstergesi olduğuna dikkat çeken Kartal, "Bugüne kadar şehitlerini sahiplenmek konusunda hiçbir şey esirgemeyen  kahraman halkımız, bulunduğu her alanda RTE’nın son çırpınışı olan bu kirli savaş konseptini de boşa çıkarmak için mücadelesini en üst dizeye çıkaracaktır. Bu konuda ne yapılması gerekiyorsa yapmalıdır" diye ekledi.

'YARIN GEÇ OLABİLİR; SARAY SAVAŞINA KARŞI MÜCADELEYİ YÜKSELTELİM'
Kartal açıklamasının devamında, şu çağrıları yaptı:
"Barış, özgürlük ve demokrasi isteyen herkesin, faşist RTE karşıtı olan tüm çevrelerin, sarayın topyekün savaşına karşı topyekun barış mücadelesinde yer alması, her kes için kaçınılmaz tarihi bir görevdir. RTE faşizmine karşı kim ne yapacaksa bugün yapmalıdır, yarın geç olabilir.
Türkiye ve Kürdistan halklarına çağrımızdır; RTE kutsallarımıza el uzatacak kadar savaşı çığrından çıkarmıştır. Çılgın projelerle sürekli kendisini gündemde tutmaya çalışan RTE'nin çılgın savaşına karşı herkes ayağa kalkmalıdır. Tüm ezilenlerin ve mağdurların mücadelesi ile, halklarımızın kuracağı barış cephesi ile sarayın çılgın ve kirli savaşını durdurabilir, özgür ve demokratik yaşamı inşa edebilir, bu temelde tüm insanlığa örnek olabilecek yeni alternatif demokratik bir sistem oluşturabiliriz.
Bunu başarabileceğimize yürekten olan inancımla, tüm halklarımızı, ezilen ve ötekileştirilen herkesi, RTE’nın saray savaşına karşı barış ve demokrasi mücadelesini yükseltmeye çağırıyorum."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder