19 Eylül 2015 Cumartesi

PYD: İnsanlık değerleri ve halkların kardeşliği için çalışacağız

PYD, temel amacının özgür ve örgütlü insan yaratmak olduğunu, insanlık değerleri ve halkların kardeşliği için çalışmaya devam edeceğini belirtti.

Demokratik Birlik Partisi (PYD), 12. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle yazılı bir açıklama yaptı.

'ÖNDER APO'YU ESAS ALIYORUZ; ÖZGÜR İNSANLAR YETİŞTİRECEĞİZ'
PYD, en temel prensibinin, 'özgür insanı yaratmak' olduğunu belirtttiği açıklamasında, şunları kaydetti:
"20 Eylül 2003’te henüz yeni kurulmuş olan partimiz için Mart 2004’te gerçekleşen Qamşlo serhildanı büyük bir tecrübe oldu. Ardından başta Bavê Cudi, Şîlan Kobanê’den Osman Silêman ve Îsa Hiso’ya kadar onlara öncü kadromuz bu mücadelemizde şehit düştü.
Önder Apo’nun düşünce ve felsefesini kendine esas alan partimizin en emel amacı, demokratik ve örgütlü bir toplum içn gerekli olan ve toplumsal insani değerlerini ve ilkelerini savunabilecek, bunun kararını özgür iradesi ve özgücüyle alabilecek özgür insanlar yetiştirmektir.
Partimiz 2007 yılında gerçekleştirdiği 3. Kongresinde, Ortadoğu halklarının tüm sorunlarının çözüm yolu olan Demokratik Özerklik Projesini kabul edip esas amıştır.
Kürt kızları ve oğularının Serêkaniyê, Kobanê, Hesekê ve tüm Rojava’da geliştirdiği direniş, Kürt halkının nasıl direngen bir halk olduğu gerçeğini ve kendi iradesini açığa çıkararak insanlık değerleriyle halkların kardeşliğini savunabileceğini tüm dünyaya ispatlamıştır. Bu tecrübe Suriye’de yaşayan tüm halklar için geleceğin merkezi olmayan demokratik Suriye projesi ile Ortadoğu genelinde de Demokratik Ortadoğu Konfederalizmi için örnek oldu."

'DEMOKRATİK ULUS TEMELLİ HALKLARIN KARDEŞLİĞİ'
Açıklamanın sonunda, "Partimizin 12. kuruluş yıl dönümünde halkımıza ve insanlık değerlerini ve onurunu savunan tüm güçlere sonuna kadar bu değerlerin savunucusu olacağımızı ve demokratik ulus temelli halkların kardeşliği için çalışacağımızı belirtiyoruz" sözü verilirken, bu mücadelede yaşamını yitirenlere bağlı kalınacağı da vurgulandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder