26 Eylül 2015 Cumartesi

Murat Karayılan: Özgür Kürdistan’ı kurma sürecindeyiz


KNK'nin Belçika'nın başkenti Brüksel'de devam eden 15'nci Genel Kuruluna bir mesaj gönderen KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan, özgür Kürdistan'ı kurma sürecinde olduklarını söyledi.



Karayılan mesajında Kürt halkının tarihi ve önemli bir süreçte geçtiğine dikkat çekerek, "İçinden geçtiğimiz süreç özgür Kürdistan’ı kurma sürecidir. Onun için her zamankinden daha çok birliğe ihtiyacımız var” dedi.
Kürdistan Ulusal Kongresi'nin (KNK) 15’inci Genel Kuruluna yazılı bir mesaj gönderen KCK Yürütme Kurulu Üyesi Murat Karayılan: "Beni KNK üyeliğine laik gördüğünüz için Hazırlık Komitesi ve KNK üyelerine teşekkür ediyorum. Kürdistan Özgürlük mücadelesi içerisinde, Apocu bir fedai olarak yer alıp Demokratik Ulusal Birliğin prensiplerini uygulayacağıma, Özgür, demokratik ve başarılı Kürdistan için tüm gücümle mücadele edeceğime dair tüm kutsal değerlerim üzerine söz veriyorum" dedi.

KARAYILAN’DAN BİRLİK ÇAĞRISI
Ortadoğu bölgesi ve Kürdistan’ın önemli bir aşamadan geçtiğine dikkat çeken Murat Karayılan “Derin sömürgeci güçlerin konseptleriyle oluşan DAİŞ çetele üyelerinin Şengal’deki katliamına karşı, Başur ve Rojava Kürdistan’ındaki halkımızın direnişi, tüm dünyada ses getirdi. Rojava devriminin başarısı ve Kuzey Kürdistan’da 7 Haziran seçim zaferi, düşmanlarımızı çıldırttı. Onun için halkımıza ve mücadelemize karşı genel saldırı ve savaş başlattılar. Halkımız Kuzey Kürdistan’da, Türk devleti ve AKP hükümetinin işgal politikalarına karşı, yeni bir süreç başlattı. Özellikle Kuzey Kürdistan’daki demokratik özerklik ilanı, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi içinde yeni bir aşamanın da başlangıcı oldu. Bu süreç büyük başarıların süreci, özgür Kürdistanı kurma sürecidir. Düşmanın saldırılarına karşı, Önder Apo’nun İmralı’daki direnişi, şehirlerde halkımızın direnişi, Kürdistan dağlarında gerillamızın direnişi yükseliyor. Devrimimizin direniş ve yürüyüşü başarı için yola çıktı. Kuzey Kürdistan’da başlayan atılım, sadece bir parça için değil tüm Kürtlerin özgürlüğü içindir. Bu aynı zamanda Türkiye ve Ortadoğu bölgesinin de demokratikleşmesi için önemli bir role sahiptir. İnanıyorum ki değerli kongre üyeleri, bu konuda tartışıp önemli sonuç ve kararlara gidecekler” vurgusunda bulundu.
‘KNK BİRLİK İÇİN ROLÜNÜ OYNAMALI’
Kürtlerin birlik ve beraberliğine ihtiyaç olduğu bir dönemden geçtiklerini hatırlatan Murat Karayılan, “Böylesi önemli bir süreçte kuşkusuz halkımızın her zamankinden daha çok birliğe ihtiyacı var. Yine böylesine tarihi bir süreçte, hem halkımızın atılımının başarıya ulaşması, hem de ulusal birliğin tamamlanması için inanıyorum ki, KNK rolünü oynayacak ve önemli bir çalışmaya imza atar” mesajını verdi.

5 yorum:

  1. Pkk ve Kck kürt düsmanidir. BEDRETTINDEN BERI (400) YILDIR KURTLER ACI CEKIYORUZ. SUREKLIDE OZGURLUK MUCADRLESI. BELKI GUNUMUZDE KURT NUFUSU IKI KATINA CIKARDI BU SERHILDAN HIKAYESI OLMAZSA. VE SU ANDA TURKIYEDE COGUNLUK TU SAYOSAL OLARAK VE SIYASET OLARAK. DOLAYISI ILE AYRILIKCI BIR KURDISTAN DEGIL TURKOYE KURDISTAN OLABILIRDI. AMA APTALLIGINIZ SAYESINDE BATIDA KURTLERE NEFRET GELISIYOR

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. oooo tarihte biliyomuş pezevenge bak hele senin gibi 1 milyar kürt olsa ne yazar yarısı türküm der yarısı almanım der yine ortada kürdüm diyen olmaz

      Sil
  2. Kawat senin zorunamı
    gıtı

    YanıtlaSil
  3. Ulan piç bosnak göçmeni soyunu satmışsın zaten git ülkene havla senin ne işin var burda hassktr.

    YanıtlaSil
  4. Ulan piç bosnak göçmeni soyunu satmışsın zaten git ülkene havla senin ne işin var burda hassktr.

    YanıtlaSil