18 Eylül 2015 Cuma

Sarıyıldız: Cizre dimdik ayakta!

"AKP Cizre'de başaramadı; bu onun için fiyasko oldu" vurgusunda bulunan Sarıyıldız, Kürt halkının asla boyun eğmeyeceğini söylerken, müzakere çağrısında da bulundu.


'AKP CİZRE ŞAHSINDA KÜRT HALKINI BOĞMAK İSTEDİ'
9 günlük sokağa çıkma yasağı boyunca 20'den fazla sivilin devlet tarafından katledildiği Şırnak'ın Cizre ilçesinde yaşam yeniden örülüyor.
Devlet terörü süresince Cizre halkını yalnız bırakmayan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, ANF'ye yaptığı açıklamada, bilançonun ağır olmasına rağmen Kürt halkının dimdik ayakta olduğunu vurguladı. Yasak boyunca yaşamını yitiren 23 kişinin 15’inin polis kurşunuyla katledildiğine dikkat çeken Sarıyıldız,  iddia edilenin aksine 15 kişinin tümünün sivillerden oluştuğunu aktardı. Sarıyıldız, "Bu sivillerin içerisinde 6 yaşındaki, 12 yaşındaki  çocuklardan tutun, 75 yaşına kadar yaşlılar var. Onlarca yaraları var” dedi. AKP hükümetinin Cizre'de Kürdistan tarihinin en vahşi katliamlardan birini hedeflediğini, Cizre şahsında Kürt halkının meşru, demokratik, özgürlük taleplerini boğmak istediğini  ancak başaramadığının altını çizen Sarıyıldız, "Bu, devlet için bir fiyasko oldu" dedi.

'KÜRT HALKI ZULME BOYUN EĞMEYECEK'
Sarıyıldız, tüm bu kayıplara ve zulme rağmen Cizre  halkının dimdik ayakta olduğunu, yarınlara dönük  umudunu, moralini yüksek tuttuğunu, yaralarını sarmaya çalıştığını anlattı. AKP’nin Cizre'ye  dönük  kana ve katliama dayalı  hesaplarının tutmadığını, iflas ettiğini söyleyen Sarıyıldız,  buna rağmen  iktidarın mevcut kirli politikalarından ders çıkarmadığını kaydetti. AKP’nin hala kandan medet umduğunu, iktidarını kanla devşirmek istediğini vurgulayan  Sarıyıldız, bu kirli politikanın Cizre'de tutmadığı gibi, hiçbir yerde de iktidara yaramayacağını söyledi.
Kürt halkının  dayatılan  zulme kesinlikle boyun eğmeyeceğine dikkat çeken HDP Milletvekili Faysal Sarıyıldız, acilen müzakere yapılmasını istedi.
...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder