23 Eylül 2015 Çarşamba

PKK ‘Eylül Ayı Şehitleri’ni andı

PKK Yürütme Komitesi ‘Eylül Ayı Şehitleri’ni andı. PKK açıklamasında “Özgürlük hareketinde en yüce mertebeyi oluşturan şehitler gerçeğinde sözün değeri her şeyin üzerindedir. Şehitler sözün değerini ve anlamını bilerek sözün gereğini yapanlardır. Yaşayanlar ve mücadele edenler ise, şehitlere söz verenlerdir. Söze olan bu bağlılıktır ki, bugün en büyük toplumsallık ve toplumsal mücadele şehitler gerçeği etrafında yaratılmıştır. Binlerce şehit, binlerce yol arkadaşlığı, milyonlarca sempatizan ve gerçek dostlar birbirlerine verdikleri bağlılık sözlerinin geri dönülmezliğiyle yeni ve özgür yaşam mücadelesini sürdürmektedirler!” denildi.


“Şehitler yeni bir toplum,  yeni ve özgür bir yaşamın yaratıcıları ve hatta bizatihi o yaşamın kendileridir” denilen açıklamada, “Çünkü onlar milyonların en yanılgılı bir yaşamın kurbanı oldukları bir anda ve ihanetin her biçiminin alabildiğine yaşandığı bir dönemde gerçeğin sözcüsü olmuş ve tek başına kalınsa bile o gerçeğin peşinde hayatını feda etmiş müstesna şahsiyetlerdir. Kendini feda etmek öyle herkesin harcı da değildir!.. eğer fedakârlık, kendinden vazgeçip başkası için var olmaksa, özgürlük muadelesinin bütün şehitleri bilinmeli ki, fedakarlıkta yeni bir zirvedir” ifadelerine yer verildi.
PKK Yürütme komitesi, devamla şunları belirtti:
Partileşme şehitlerimizden Mardin’in Derik ilçesi Balova köyünden olan 1978 katılımlı Mahmut Güden yoldaş Derik Turcel Dağında düşmanla girdiği çatışmada 18 Eylül 1980 yılında şehit düşer. Mahmut Güden yoldaşımızı saygıyla anıyor, mirasına sahip çıkacağımızı belirtiyoruz.
Batmanlı olan Metin-Mazhar Tütün yoldaş 18 Eylül 1980 yılında Siverek’te çatışmada şehadete ulaşır. Partileşme şehidimiz olan Metin yoldaşı daha fazla önderlik partisiyle örgütlenerek temsil edeceğimizi belirtiyor, minnetle anıyoruz.
Mardin Qesra Kenco köyünden olan Mehmet Sincar yoldaş 25 Eylül 1980 yılında çatışmada şehit düşer. Yılmaz takipçileri olacağımızı ifade ediyor, Mehmet yoldaşı minnetle anıyoruz.
Derik Akçapınar köyünden olan Davut Taşkın yoldaş 25 Eylül 1980 yılında düşmanın kuşatmasında son kurşununa kadar savaşarak şehit düşer. Öncü kadromuz Davut yoldaşın izinden yürüyerek güncelde yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.

Mardin Derikli olan 1977 yılı katılımlı Cemil-Kerim Baytar yoldaş Spivyan’da halkla birlikte toplantı yapmak istediği caminin işbirlikçi imamının sinsice arkadan ateş etmesi üzerine 22 Eylül 1984 yılında şehit düşer. Cemil yoldaşın anısına bütün sahteliklerden ve riyakarlıklardan hesap soracağımızı bir kez daha belirtiyor, şehadetini saygıyla anıyoruz.
Şırnax Cizreli olan Dılgeş-Hasan Ömer yoldaş 27 Eylül 1994 yılında Kağızman-Açıkdere’de arkadaşları Mako’lu  1993 yılı katılımlı Karker-Ahmet Ervani ve Zana Cihanbeyli ile birlikte çatışmada şehit düşer. Anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.
Qamişlo doğumlu 1988 yılı katılımlı Memo-Muhammed Hayri Kartmini yoldaş bir ihbar sonucu Kalendera bölgesinde düşmanla girdikleri çatışmada 19 Eylül 1995’te 8 arkadaşıyla birlikte şehit düşer. Komutan Memo yoldaş önderliğin militan bir öğrencisi olarak Botan’da mücadeleye fedakarca hizmetlerde bulunur. Anısı önünde saygıyla eğiliyor, Botan’dan Rojava’ya kadar özgür alanlar sözümüzü veriyoruz. 
Derik Rihanike doğumlu 1994 katılımlı Bahar Derik-Bahar Muhammed yoldaş 16 Eylül 1995 yılında Cudi Bilurvan’da çatışmada şehit düşer. Kürt kadınının özgür iradesini son ana kadar temsil eden bahar yoldaşımızı saygıyla anıyor, kadın özgürlükçü çizgimizde özgür yaşam sözü veriyoruz.
Şırnax Şehrik köyünden olan 1991 yılı katılımlı Axin-Hediye Kaya yoldaş Bitlis Kevra Alo (Firyar) tepesinde 4 arkadaşıyla birlikte 22 Eylül 1995 yılında çatışmada şehit düşer. Birlikte şehit düştüğü Hamit, Hasekeli Sefkan-Hüseyin Ahmet Mahsul, Silopili olan Serdar-Hüseyin Çiğdem ve Efrinli olan Silvan-Nihat Reşo yoldaşları minnetle anıyor, anılarına Özerk Kürdistan’da özgür toplumla yaşama sözümüzü yineliyoruz.
Amed Liceli 1994 yılı katılımlı Ciwan-Newroz Aydın yoldaş Dersim-Ovacık’ta 19 Eylül 1997 yılında düşmanla girdikleri çatışmada bir arkadaşını kurtarmak isterken şehit düşer. Fedakarlığın ve yoldaşlığın sembolü olan Ciwan yoldaşı birlikte şehit düştüğü Dersimli Kendal Dersim-Deniz Orhan, Liceli Cihan-Mevlüt Aydın ve Amedli olan Tolhıldan-Emine Akyol arkadaşları saygıyla anıyor,  sergiledikleri eşsiz fedailiğin ve yoldaşlığın tereddütsüz uygulayıcısı olacağımızı belirtiyoruz.
Wan Çaldıranlı olan 1990 yılı katılımlı Bınevş-Ayfer Yıldıztan yoldaş 30 Eylül 1997 yılında Kurejahro’da yerel işbirlikçi-ilkel milliyetçi güçlerle girdikleri çatışmada şehit düşer. Birlikte şehit düştüğü Geverli Dıljin Gever, Kobane’li olan Halim-Ali Ali Muhammed, Şemdin ve Zindan Wan arkadaşları saygıyla anıyor, şehadetlerine tüm Kürdistan’da demokratik ve politik toplum paradigmasını hakim kılacağımızın sözünü veriyoruz.
Süleymaniye doğumlu 1997 yılı katılımlı Cihat-Şoreş Ahmet yoldaş 16 Eylül 2001 yılında Dersim Pülümür Balpayam’da çatışmada şehit düşer. Ulusal bilincin ve duyguların Dersim dağlarına götürdüğü Cihat yoldaşa Ulusal birliği Önderlik çizgisinde gerçekleştirme sözümüzü veriyor, şehadetini minnetle anıyoruz.
Siirt-Eruh’lu olan 1999 yılı katılımlı Baran Botan-Mehmet Nevafnas yoldaş 22 Eylül 2003’te Tokat’ın Almus ilçesinde düşmanla girilen çatışmada kahramanca direnerek şehit düşer. Özgürlük mücadelesini Kürdistan’ın sınırlarının ötesine taşıyan ve direnişin seçkin örneğini sergileyen Baran yoldaşa, “Demokratik Türkiye Özerk Kürdistan” hedefinde daha fazla mücadele sözümüzü veriyor, anısına Önderliğimizin 40 yıllık çizgisini pratikleştirerek karşılık olacağımızı belirtiyoruz.
Amed doğumlu 2000 yılı katılımlı Ahmet-Rezan Balta yoldaş 29 Eylül 2011 yılında Antalya’da fedai eylem yaparak şehit düşer. Düşmanın “turizm cenneti” olarak adlandırdığı kentte fedai tarzda eylem yapmak “Kürtlere onurlu yaşam hakkı tanımazsanız, cennetinizi cehenneme çevirecek güce ve iradeye sahibiz” demektir. Önder Apo’nun fedai militanı Ahmet yoldaşı saygıyla anıyor, feda gerçeğinde militanlaşma sözümüzü yineliyoruz.
Amed doğumlu 2008 yılı katılımlı Bager-Mehmet Şakir Yavaş yoldaş 30 Eylül 2011 yılında Batman merkezde düşmana yönelik eylemde Mahsum Arkadaşla beraber şehit düşer. Cesaretin ve sürekli eylem halinde olmanın timsali olan Bager ve Mahsum arkadaşları saygıyla anıyor, özgürlük savaşında zaferi yakalayacağımızın kararlılığını ifade ediyoruz.
Urmiye doğumlu 2011 yılı katılımlı Agir Şervan-Nusret Rüstemi yoldaş 22 Eylül 2012 yılında Geman’da düşmanla girilen çatışmada şehit düşer. Renkli kişiliği ve savaşçı özellikleriyle belleklerde yer edinen Agir arkadaşın şehadetini saygı ve minnetle anıyoruz.
Mardin’li olan 2006 yılı katılımlı Armanç Perman-Ayşe Elban yoldaş 17 Eylül 2012’de ezidi halkımızın kutsal merkezi Şengal’de tarihin görüp görebileceği en lanetli çetesi DAİŞ’e karşı savaşırken Siirtli olan 2012 katılımlı Roni Avaşin- Şaban Nardan arkadaşla birlikte şehit düşer. Kutsalın temsilini yapmak ahlaklı insanla mümkündür. Armanç ve Roni yoldaşlar modern zamanların en ahlaklı insanları olarak lanetli ve vahşi DAİŞ çetelerine karşı halkımızın kutsalını savunurken şehit düştüler. Eylemleri ve ahlaklarıyla Kutsallaşan yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, bu cennet coğrafyamızı bütün lanetli güçlerden kurtaracağımızın sözünü yineliyoruz.
Gever doğumlu 2006 yılı katılımlı Brüsk Cilo-Davut Bartın yoldaş 29 Eylül 2012’de Wan Gürpınar’da düşmanın operasyonunda son kurşununa kadar savaşır. “Teslimiyet ihanete direniş zafere götürür” şiarına bağlı kalarak Çekdar Rojçiya yoldaşla birlikte bombayı kendinde patlatarak direnişi zirveleştirir. Fedai militanlığın uygulayıcısı Brüsk ve Çekdar yoldaşları saygıyla anıyor, direnişi onların fedai çizgisinde başarıyla sonuçlandıracağımızı kararlılıkla ifade ediyoruz.
Dersim Doğumlu 2009 yılı katılımlı Gabar-Tamer Polat yoldaş 23 Eylül 2012 yılında Dersim-Pülümür Yolçatı eyleminde şehit düşer. Doğduğu toprakları özgürleştirme savaşında coşkulu militanlığın uygulayıcısı Gabar yoldaşı saygı ve minnetle anıyoruz.
Xoy doğumlu 2010 yılı katılımlı Ferzat Zagros-Resul Dutkanluyimilan yoldaş devrimci halk savaşı sürecinde 15 Eylül 2012 yılında Şemzinan’da düşmanın hava saldırısı sonucu 8 arkadaşıyla birlikte şehit düşer. Düşmanı Önderlikle diyalog kurmaya zorlayan ve hareketimize yeni mevziler kazandıran 2012 sürecinin gözükara militanlığının pratikçisi Ferzat ve birlikte şehit düştüğü 8 yoldaşımızı minnetle anıyor, yeni dönemde sürdürülen devrimci halk savaşında özerk Kürdistan’ı inşa edeceğimizi belirtiyoruz.
Kobane doğumlu 2011 yılı katılımlı Dara Tolhıldan-Bozan Şexo yoldaş 28 Eylül 2014 yılında Şengal’de Êzîdî halkımızın tahliyesi için oluşturulan insani yardım koridoruna yönelik DAİŞ çetelerinin saldırısı sonucu Jiyanda Xelat-Leyla Bişkin ve Agir Kato-Sadi Özek yoldaşlarla birlikte şehit düşer. Halkımızı ve topraklarımızı ölümüne savunmanın temsili olan yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, DAİŞ vahşetine karşı insanlık savaşında zafer sözümüzü yineliyoruz.
Son olarak ta eğitim devresindeyken hastalık sonucu şehadete ulaşan kerkük doğumlu 1996 katılımlı Aram Dersim-Hüseyin Ali yoldaşı hep o gülen yüzü, arkadaşlara bağlılığı,  dağlara sevdası ve hakikat aşkıyla, dayanma ve direnme gücüyle anacak ve hep hayal ettiği özgür önderlik ve özgür ülke hedefini gerçekleştireceğiz.” 

‘ŞEHİTLERİMİZİN DİRENİŞ ÇİZGİSİYLE HALKIMIZ KAZANACAKTIR’
PKK açıklaması, “Unutmamak gerekir ki, bir PKK'li de yad edilecek en önemli özellik; onurlu ve özgür yaşama bağlanıp, bunu ölüm pahasına da olsa gerçekleştirmektir. Kazanmaktan başka hiçbir sonuca yer vermeyen vuruş tarzımızla, sınır tanımayan fedailik ve cesaretimizle, örgütlü ve eylemli yaşam ve savaş tarzımızla içinde olduğumuz yeni süreci kazanacağımız kesindir. PKK tarihinde ve önderlik gerçeğinde her zaman görüldüğü gibi, dayatılan her saldırı şehitlerimizin direniş çizgisiyle boşa çıkarılacak ve halkımız kazanacaktır!
Şehitlerimizin aziz hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, AKP faşizmine karşı herkesi Kürt halkıyla birlikte mücadeleye çağırıyoruz. Başarıya olan inancımızla Halkımızı ve demokratik kamuoyunu saygıyla selamlıyoruz” diye son buldu.


...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder