25 Eylül 2015 Cuma

Fransa'daki kadın inisiyatiflerinden HDP'ye destek çağrısı

Sosyalist Kadınlar Birliği-Paris, Paris Kürt Kadın Seçim İnisiyatifi, Renn Kürt Kadın Seçim İnisiyatifi, Strasbourg Kürt Kadın İnisiyatifi, Marsilya Kürt Kadın Seçim Koordinasyonu, Evry Kürt Kadın Seçim İnisiyatifi, Creil Kürt Kadın Seçim İnisiyatifi, Mantes la Jolie Kadın Seçim İnisiyatifi tarafından yapılan ortak açıklamada, HDP'ye destek çağrısı yapıldı.

Açıklamada, "Türkiye halkları 7 Haziran'da HDP'yi destekleyerek eşitlik ve özgürlükten yana oldular. Fakat Suruç Katliamı ile yeniden savaş konseptinin startı verildi. Suruç Katliamı unutturulmaya çalışılarak katliamların devamı getirildi. Siyasi soykırım binlerce gözaltı ve yüzlerce tutuklama ile sürdürüldü. Her gün çocuk ve sivillerin katledildiği Kürdistan’da, savaş tüm vahşetiyle devam ediyor. HDP binaları faşistlerce basılıp, yakılıyor" denildi.

'EN ÇOK KADINLAR HEDEF ALINDI'
Savaşların en çok kadınları ve kadın kimliğini hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"DAİŞ zihniyetini taşıyan AKP iktidarının kolluk kuvvetleri gözaltında kadınlara cinsel işkence yapıyor. Çıplak arama işkencesi yeniden devreye konuldu. Cinsel işkencenin boyutu o kadar pervasızlaştı ki; Varto’da Gerilla Ekin Wan’ın (Kevser Eltürk) ölü bedeni çıplak şekilde sokağa atılarak teşhir edildi. Kadının dirisine tahammül edemeyen AKP, kadının ölüsüne de işkence yapıyor! Saray Darbesi ile uygulanan savaş konsepti en çok kadının cinsel kimliğini hedef alıyor. 13 yıllık AKP iktidarı kadın düşmanı politikalarıyla gündem oldu. Bu cinsiyetçi, erkek egemen anlayış, daha da pervasızlaşarak, vahşi ve barbar politikalarla kadın bedenine saldırıda sınır tanımıyor."

'YURT DIŞI OYLARI BELİRLEYİCİ'
Başkan olamayan Erdoğan ve tek başına iktidar olamayan AKP'nin Anayasa’yı, hukuku hiçe sayarak, halkların değişim isteğine zulüm ve savaşla karşılık verdiğinin belirtildiği açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Olağanüstü, savaş koşullarında gerçekleşecek bu seçim sürecinde biz kadınlar, bir kez daha barış, demokrasi ve özgürlükten yana olacağız. Biz Avrupa topraklarına; açlık, yoksulluk, kimliksizleştirme, ötekileştirme, baskı ve şiddet, işkence ve örgütsüzleştirilme saldırıları nedeniyle sürülmüş, göçmen işçi, emekçi ve aydın kadınlar olarak, kadın kurumları ve örgütleri olarak seçim politikalarını izliyor ve Fransa'dan sesimizi yükseltiyoruz. Yurt dışı oylarının belirleyiciliğini 7 Haziran 2015 Seçimleri'nde somut olarak gördük! Biz Fransa'da örgütlü bulunan kadınlar; Türkiye’deki Saray Darbesi'ne karşı halkların iradesi diyoruz! Ataerkil, gerici, şoven, faşist bir dikta yönetimi ve başkanlık sistemi istemiyoruz. AKP’nin savaş konseptinin son bulmasını ve barış politikasının hayata geçmesini istiyoruz. Kadın bedenine müdahale edilmesine, kadın yaşamına yönelik sayısız baskı ve kurallar dizisine, erkek egemen yasalara ve ahlak kaidelerine, kadına yönelik şiddetin yüzde 1400 oranında arttıran ve her gün beş kadının öldürülmesinin koşullarını yaratan bir sitem istemiyoruz. Cinsiyetçi, erkek egemen politikalarla yürütülen bir eğitim sistemi istemiyoruz. 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi emeğimize, bedenimize ve kimliğimize sahip çıkıyor oylar HDP'ye diyoruz."

'SARAY DARBESİ'NE KARŞI HDP'
Kadınların açıklamasının sonunda, "Seçim süresi boyunca aktif çalışacağımızı belirtiyor, tüm kamuoyuna Saray Darbesi'ne karşı HDP'yi desteklemeye çağırıyoruz" denildi.

1 yorum:

  1. BATIDAKI KÜRTLERIDE SIKINTIYA SOKTUNUZ. APTALLAR. OYSA SIZIN ICIN KEBAPTI HER SEY. YOK GERILLA VURDU DÖNDÜ. YOK GERILLA ŞOYLE BOYLE. BU KÜRTLER BEDIRHANDAN BERI YANI 400 YILDIR SERHILDANDALAR. SONUÇ (0).. YAVUZ SELIM ALEVI TURKMENLERI KOVUP ,YERINE SIRF SUNNI DIYE SIZLERE YURT VERDI. NEDIR BU HAINLIK YAA

    YanıtlaSil