19 Eylül 2015 Cumartesi

AKP'nin Van adayları 'sabıkalılar' listesinden oluşuyor

AKP'nin Van milletvekili adayları 'sabıkalılar'dan oluşuyor. Geçmişte halka karşı birçok suç işlemiş ve yolsuzlukla suçlanan adayların profili, halkın da tepkisine neden oldu. AKP'nin listeyi aşiret ve ekonomik gücü yüksek adaylardan belirlemesi dikkat çekti.


ATALAY: NE HALİNİZ VARSA GÖRÜN!
AKP'nin  Van'a 1. sırada aday gösterdiği Beşir Atalay, 2011 yılında yaşanan depremler sırasında sokakta mağduriyetini dile getiren halka saldırmıştı. O günlerde halka 'Siz iyilikten anlamıyorsunuz, ne haliniz varsa görün' diyen Atalay daha sonra depremzedeleri provokasyon yapmakla suçlamıştı. Atalay ayrıca depremi yandaşları için fırsata çevirdi ve Van'da 40 bin TL'ye mal olan TOKİ konutlarını halka 100 bin TL gibi yüksek bir ücrete sattı. Ayrıca bölgede yürütülen özel savaşın koordinatörlerinden biri olduğu için de sevilmiyor.

KAYATÜRK: VAATLERİNİ YERİNE GETİREMEMESİ İLE ÜNLÜ
AKP'nin 2. sıra milletvekili adayı olan Burhan Kayatürk'ün ise ön plana çıkan en önemli özelliği, vaatlerinin hiçbirini yerine getirmemesi. Kayatürk 2011 seçimlerinden önce "Newroz Efsaneler Ülkesi Van" adlı projesini sunmuş ve Van'ı Las Vegas'a çevireceğini iddia etmişti! Aradan geçen uzun yıllara rağmen projeye ilişkin bir adım atılmış değil.

ÇİFTÇİ: HAKKINDA BİRÇOK YOLSUZLUK SORUŞTURMASI VAR
AKP'nin 4. sıra adayı Fatih Çiftçi de adı yolsuzluklarla sık anılan bir isim. Yolsuzluk konusunda birçok soruşturması bulunan Çiftçi için Erciş halkı 'Dizo' ismini kullanıyor. Erciş merkezli AL-BA Hazır Beton, Endam Mühendislik, Erciş Harita Mühendisliği, Dostlar Emlak ve Age Yapı İnşaat Ltd. şirketleri 15 Mart 2011’de Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak dönemin AKP'li Belediye Başkanı Fatih Çiftçi, belediye personeli ve belediye meclis üyeleri hakkında “Yolsuzluk, görevi kötüye kullanma, imar mevzuatına ayrılık ve evrakta sahtecilik” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Başsavcılık soruşturma açmak için İçişleri Bakanlığı’na müracaat etti. Bakanlık yaptığı incelemeler sonucunda 16 Eylül 2011’de belediye meclis üyeleri ve belediye personeli hakkında soruşturmaya izin verirken, Çiftçi hakkında ise milletvekili olduğu gerekçesiyle izin vermemişti. Çiftçi'nin yolsuzlukla ilgili birçok soruşturması daha bulunuyor.

HAKKINDAKİ İDDİALAR
Çiftçi hakkında İçişleri Bakanlığı aşağıdaki iddiaları araştırmış ancak milletvekili olduğu için herhangi bir işlem yapılamamıştı.
"1- İmar tadilatları, ruhsat uygulamaları ve kat artırımlarında mevzuata uyulmadan kişiye göre uygulamalar yapıldığı
2- Yapı ruhsatlarında alınan harçların mevzuata belirlenen limitlerin üstünde ve adaletsiz olduğu, kişiye göre değiştiği, harçlar silah gibi kullanılarak insanlar üzerinde baskı kurulduğu
3- Yapı kullanma izin harçlarında da Belediye Başkanı'nın yakını ve yandaşı olup olmamasına göre farklı tarifeler uygulandığı, bu harçların vergi dairesine yatırılmasına ilişkin kanunda hüküm olmasına rağmen, harçların Bakanlar Kurulu'nun belirlediği limitlerin çok üstünde olarak belediyenin hesabına yatırıldığı
4- İmar ve ifraz uygulamalarına ilişkin kararların usulsüz olduğu, kararlara meclis üyelerinin yerine başkalarının imza attığı, bazı başvuruların evrak kabule alınmadığı, birimlerin yetkisini fiilen eski başkanın kullandığı, meclis komisyonlarının çalıştırılmadığı
5- İmar planında tarım alanı olan bir kısım alanlarda plan tadilatı ve ifraz izni verilerek, Belediye Başkanı'nın kardeşi ile gayri resmi ortak olan kişilere haksız getirim sağlandığı,
6- Belediye Meclis kararlarının halka açıklanmadığı."

YILDIRIM: YOLSUZLUK, HALKI SİLAHLA TEHDİT
AKP'nin 8. sıradan aday gösterdiği Ferman Yıldırım ise 3 dönem AKP Çaldıran Belediye Başkanlığı yaptı. Bu süre içinde defalarca yolsuzluk soruşturmalarıyla karşı karşıya kalan Yıldırım, ayrıca 2014 seçimlerinde köylüleri silahla tehdit ettiği için köylüler, hakkında suç duyurusunda bulundu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder