19 Eylül 2015 Cumartesi

Batman ve Urfa'da 83 gözaltı, 10 tutuklama

AKP hükümetinin savaş politikalarındaki ısrarı devam ediyor. Savaş konseptinin uygulanmaya başlamasıyla her gün siyasi soykırım operasyonları düzenlenirken, Batman'da barış için canlı kalkan olanlar da gözaltına alındı. Urfa'da ise 2'si çocuk 10 kişi tutuklandı.


BATMAN
Batman'ın Sason ilçesinin Kelhasan köyüne bağlı Sinemergê mezrası kırsalında dün başlatılan askeri operasyon sırasında çıkan çatışmaların durdurulması için çok sayıda kişi akşam saatlerinde bölgeye gitti. Bölgeye gidenler arasında Batman Belediyesi Eşbaşkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, Batman DBP İl Eşbaşkanları Mehmet Candemir ve Songül Korkmaz, Batman HDP İl Eşbaşkanları Bari Karaağaç ve Rojda Sürücü de bulunuyordu.
Çatışma bölgesine varan grup ile haber takibi yapan DİHA muhabiri Engin Eren de dahil 83 kişi askerler tarafından gözaltına alınarak Sason Tabur Komutanlığı'na götürüldü. 
URFA 
Urfa'nın Viranşehir ilçesinde 3 gün önce gözaltına alınan 5'i çocuk 22 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından dün adliyeye getirildi. Savcılık ifadelerinin ardından "Örgüt üyesi olmak" iddiasıyla Sulh Ceza Mahkemesi'ne sevk edilenlerden M.K., E.A., ile Ferman Mendanlıoğlu, Süleyman Ektiren, Leman Tatlı, Şeyhmus Çelik, Mehmet Nur Çoban, Selami Çiftçi, Hasan Alan ve Bahoz Cin tutuklanarak Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder