19 Eylül 2015 Cumartesi

HDP'li bakanlardan tutuklu seçilmişlere ziyaret

Avrupa Birliği (AB) Bakanı, HDP Kocaeli Milletvekili ve adayı Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı ve HDP İzmir Milletvekili ve adayı Müslüm Doğan, Sincan F Tipi ve Kırıkkale F Tipi Cezaevlerinde tutuklu belediye eş başkanlarına ziyarette bulundu.

Konca ve Doğan cezaevlerinde bulunan belediye eş başkanlarını, partili ilçe eş başkan ve yöneticiler ile hasta tutsakları ziyaret etti.
Bakanlar ilk olarak Ankara Sincan F Tipi Cezaevi Ceza İnfaz Kurumları Kampus Devlet Hastanesi'nde bulunan ağır hasta Vedat Dağ’ı ziyaret etti.

'MORALLERİ İYİYDİ'
Ardından Sincan F Tipi Kadın Cezaevine geçen iki bakan, tutsak Silvan Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Bodakçı, Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut, Van Edremit Belediyesi Eş Başkanı Sevil Çetin, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu ve Nusaybin Belediyesi Eş Başkanı Sara Kaya’yı ziyaret etti.
Kırıkkale F Tipi Cezaevinde tutuklu Silvan Belediye Eş Başkanı Seyid Narin, Sur Belediyesi Eş Başkanı Ali Rıza Çiçekli, Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Nurullah Çiftçi, Nusaybin İlçe Yöneticisi Erhan Dinç, Hakkari Belediyesi Merkez İlçe Başkanı İsmail Kaya ve hasta tutsak Yılmaz Kahraman’a da ziyarette bulunan bakanlar, her iki cezaevinde bulunan Belediye Eş Başkanlarının, ilçe yöneticileri ve hasta tutukluların morallerinin iyi olduğunu, kendilerini sıcak karşıladıklarını dile getirdi. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder