19 Eylül 2015 Cumartesi

Avrupa’da Kürtler devlet terörüne karşı ayakta

Almanya’nın Köln, Berlin ve İtalya’nın Torino şehrinde eylem düzenleyen Kürtler, Türk devletinin terör politikalarını protesto etti.


KÖLN
Almanya’nın Köln şehrinde bir araya gelen Barış Anneleri İnisiyatifi ve Viyan Kadın Meclisi üyeleri bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
“Biz kadınlar savaşa hayır diyoruz” pankartı altında yapılan basın açıklamasına yüze yakın kadın katıldı. Kadınlar Pazartesi gününden bu yana devam eden eylem çadırını ziyaret ettikten sonra tarihi Dom Kilise’nin ana kapısında bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
Basın açıklamasında acının dini, dili ve ırkı olmadığını belirtilerek “Annelerin gözyaşlarının her gün akıtıldığı bir coğrafyada yaşıyoruz. Gerilla ve ya asker biz bu ölümlerin durmasını istiyoruz. AKP’nin savaşına kimse ortak olmamalıdır” denildi.
Açıklama daha sonra sloganlarla sona erdi.

BERLİN
Almanya’nın başkenti Berlin’de ise Cizre’deki devlet terörüne karşı üç günlük bir eylem düzenlendi. Çarşamba günü öğle saatlerinde Brandenburger Tor önünde başlayan eylem Cuma gününe kadar devam etti.
Eylemde Türkiye ve Kürdistan’daki HDP binalarına yönelik saldırılar da kınandı. Eylem sırasında çok sayıda Almanca ve İngilizce bildiri dağıtıldı.

TORİNO
Torino’da ise Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecrit ve Kürt halkına yönelik saldırılar protesto edildi.
Torino Kürt Kültür Merkezi ve Apini Liberi grubu ile çok sayıda Kürt dostu ve sivil toplum örgütünün destek verdiği eylem Castello Meydanında gerçekleştirildi. Kürdistan ve Dünya Devrim Şehitleri anısına saygı duruşu ile başlayan etkinlikte KCD-E adına Kani Miran kısa bir konuşma yaptı.
Sarı, kırmızı ve yeşil meşalelerin yakıldığı eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, KCD, PYD ve PKK bayrakları taşındı.
RAI televizyonu önünde eylem yapan grup sık sık “Biji Serok Apo”, “Biji PKK”, “Biji YPG”, “Kürdistan faşizme mezar olacak” sloganları atıldı. 

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder