19 Eylül 2015 Cumartesi

Paris'te Suruç Şehitleri ve HPG gerillaları için anma

Fransa'nın başkenti Paris'te, Suruç Katliamı'nda ve yine Medya Savunma Alanları'na düzenlenen bombardımanda yaşamlarını yitiren gençler ve gerillalar anıldı.

Paris'in 95. bölgesi Sarcelles'de saat  ACTİT ve CDK-F öncülüğünde yapılan kitlesel anma etkinliğine birçok kurum katılım sağladı. Suruç şehitleri ve HPG Komuta Üyesi Önder Aslan (Şervan Varto), Ekin Wan (Kevser Ertük), Sultanbeyli ve Pozantı emniyet müdürlüğüne yapılan fedai eylemi düzenleyen Erdal Nuda (Erdal Yıldız), Harun Raman (Burak Boğakan), Botan Canfeda (Deniz Uçkun), Yakup Nas (Şiyar Renas) ve Ali Baybariz (Welat Riha) şahsında demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
Anma programında kurum  temsilcileri ve yaşamını yitirenlerin yakınları konuşmalar yaptı.

'KABUSLARI OLACAĞIZ!'
Suruç Katliamı'ndan yaralı kurtulan SGDF Yönetim Kurulu Üyesi İlke Başak Baydar, "Kobane'nin yeniden inşası için çıktığımız bu yolda faşist AKP devletinin yapmış olduğu katliamla 33 yoldaşımızı ölümsüzlüğe uğurladık. AKP hükümeti şu anda Kürdistan'da sürdürmüş olduğu savaşın fitilini Suruç Katliamı ile ateşledi. Bizleri Suruç'ta katledenler şunu iyi bilsinler; orada sağ kurtulanlar olarak onların kabusu olacağız. Özgür ve onurlu bir yaşam elde edene kadar mücadelemiz devam edecektir" dedi.

SEÇİM ÇAĞRISI YAPILDI, CİZRE SELAMLANDI
MLKP, PKK, TKP/ML ve HDP Fransa Seçim Koordinasyonu temsilcileri de konuşmalarında, 'Sarayın savaşına karşı bütün halkların barış etrafında kenetlenmesi gerektiğini, faşist AKP devletinin savaş politikalarını boşa çıkaracak tek gücün halkların birlikteliğinin olacağını' vurguladılar. Cizre direnişinin de selamlandığı konuşmalarda, "8-25 Ekim arası oy verme işleminin başlayacağı Fransa'da çok güçlü bir çalışma sergileyerek, herkesi sandık başına götürerek 1 Kasım'da HDP'yi daha da güçlendirerek AKP'nin savaş politikalarını boşa çıkarmalıyız" vurgususunda bulunuldu.
Anmada NPA (Nouveau Parti Anticapitaliste), Bloc Rouge temsilsileri de katliamları ve AKP'nin savaş politikalarını kınayan birer konuşma gerçekleştirdi.
Yaklaşık üç saat süren anma programı sinevizyon gösterimi ve "Şehîd namirin", "Yaşasın halkların kardeşliği" sloganları ile son buldu.
...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder