19 Eylül 2015 Cumartesi

Gerillalar operasyonlara eylemlerle karşılık veriyor

HPG Basın İrtibat Merkezi, Türk ordusunun operasyonları ve gerillaların misilleme eylemlerine ilişkin açıklama yaptı.
 
HPG açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

HAKKARİ
18 Eylül günü saat 05.30'da Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Radyolog ve Nehri karakolları, özel harekat polisleri ve korucular çevredeki alanlara yönelik bir operasyon başlatmıştır. Gerçekleştirilen bu operasyonda Senala tepesi, Kelê Tepesi ile Şehit Sarina alanlarında konumlanan TC ordusunun Şapata alanına yönelmesi ile Gerilla güçlerimiz TC ordusuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 2 asker öldürülürken 1 asker de yaralanmıştır. Bunun üzerine TC ordusu alandan bir kademe geri çekilmiştir. TC ordusu bunun üzerine Şapata köyüne girmiş ve evlere baskın gerçekleştirerek, halka baskı uygulamıştır. Operasyon saat 19.00'de sonuçsuz bir şekilde geri çekilmiştir.

VAN
18 Eylül günü saat 12.00 - 18.00 arasında Van'ın Geliyê Masiro ile Başkale yolu Gerillalarımız tarafından kontrol altına alınmıştır. Yaklaşık 100 aracın toplandığı eylemde; Gerillalarımız süreç hakkında halka bilgilendirmeler yapmıştır.

ŞIRNAK
17 Eylül'de Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Pirusa köyünde bulunan bir baz istasyonuna yönelik Gerillalarımız bir sabotaj eylemi gerçekleştirmiş ve baz istasyonu imha edilmiştir.

AMED
15 Eylül gününden itibaren Amed'in Lice ve Pasur ilçeleri arasındaki yol Gerilla güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır. 18 Eylül günü saat 10.30 - 18.00 arasında ise Gerilla güçlerimiz burada kimlik kontrolleri gerçekleştirerek, halka süreç hakkında bilgilendirmeler yapmıştır.
13 Eylül gününden itibaren Amed - Bingöl yolu Gerilla güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır.

BATMAN
18 Eylül günü saat 19.00 - 23.00 arasında Gerilla güçlerimiz Batman - Amed arasında bulunan ipek yolunu kontrol altına almıştır. Gerilla güçlerimiz burada kimlik kontrolleri gerçekleştirerek, halka süreç hakkında bilgilendirmeler yapmıştır.

BİTLİS
17 Eylül günü Gerillalarımız tarafından Bitlis'in Tatvan ilçe merkezinde bir sabotaj eylemi yapmıştı. Geri çekilme yapan Gerillalarımız Tatvan'a bağlı Helgasor köyü civarında korucuların pususuna düşmüştür. Pusuda korucuların yoğun ateşi sonucunda ağır yaralanan Bawer arkadaşımız 18 Eylül günü akşam şehit düşmüştür.
17 Eylül günü akşam saat 18.00'de Bitlis Şirvan'a bağlı İskango karakoluna yönelik Gerilla güçlerimiz tarafından bir eylem düzenlenmiştir. 300 metre mesafeden B-7 ve ferdi silahlar ile mevzi, nizamiye ve kuleyi etkili bir şekilde vurulmuştur. Bina ve nizamiye hedeflerinin roketatarlarla etkili vurulması sonucu net 2 asker ölmüştür. Bu eylemde ölü ve yaralı sayısı daha fazladır.  Eylem ardından TC ordusu karakol çevresini 1 saat boyunca taramıştır. Eylem ardından başlayan keşif uçuşları ise halen devam etmektedir.

MUŞ
17 Eylül gününden itibaren TC ordusu tarafından Muş Varto da başlatmış olan operasyon halen devam etmektedir. Şehitlikler etrafında süren yasak bölge uygulaması devam etmektedir. Bu alanda yer yer çatışmalar da yaşanmıştır. Çatışmalar hakkındaki bilgiler netleştirildikten sonra açıklanacaktır.

ERZURUM
17 Eylül'de Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Melê Osman karakolu yakınlarında bulunan ve askerlerin gece tuttuğu bir tepe'yi Gerilla gücümüz önceden tutmuştur. Akşam saat 20.30 da Karakola yönelik kapsamlı bir sızma eylemi gerçekleştirilmiştir. 1. Kol Nizamiyeyi ve toplu bulunan askerleri hedef alarak B-7 roketatarlarıyla etkili vurmuştur. Burada net gözle görülen 4 asker öldürülmüştür.  2. Kol BKC ve B-7 silahlarıyla  'a kadar bu tepede kalıyor. Düşman tepeye gelmiyor. Arkadaşlar 3 koldan karakolu ve mevzilerin A-4 silahının bulunduğu kuleyi hedef alarak vurmuştur. Yine 3. Kol karakol binası ve gizli mevzileri hedef alarak etkili bir şekilde vurmuştur. Bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı netleştirilememiştir. Eylem karşısında büyük şok yaşayan karakol eylem ardından karakol etrafını rast gele taramıştır. Bu eylem Şehit Canfeda arkadaşımız anısına gerçekleştirilmiştir.

DERSİM
16 Eylül’de Dersim'in Ovacık ilçesinde TC ordusu tarafından başlatılan operasyon halen devam etmektedir.
-18 Eylül günü öğleden sonra saat 17.00'de keşif uçakları koordinesinde Kobra tipi helikopterler ile Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Gamır ve Mêlıka alanlarını vurmuştur. Yapılan bu saldırılar sonucunda arazide çıkan yangın halen devam etmektedir.
17 Ağustos'tan şu ana kadar Dersim - Ovacık ve Dersim - Erzincan yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır. 18 Eylül günü öğleden sonra Gerillalarımız Dersim - Erzincan yolu üzerinde Semih Özbey adlı Kıdemli bir Astsubay'ı gözaltına almıştır. Bu kişiye ait 1 adet tabancaya ve araca el konulmuştur
18 Eylül günü akşam saat 19.00-23.00 arası Dersim'in Nazimiye ilçesine bağlı Xarçik, Kutudere ve Yolçatı alanlarında insansız hava araçları keşif uçuşları gerçekleştirmiştir.
18 Eylül günü sabah saat 07.00'de Dersim'in Nazimiye ilçesine bağlı Yolçatı karakoluna Gerillalarımız güçlerimiz tarafından 2 koldan bir eylem yapılmak istenmiştir. Saat 07.15'te TC ordusunun bir kolunun güçlerimizi fark etmesi sonucu bu kolun eylemi deşifre olmuştur. Yine burada askerler tarafından pusu atılırken sızma girişiminde bulunulmuştur. Yine karakoldan tanklar ile çevre alanlar vurulmuştur. Saat 08.00'te Yolçatı karakolundan 3 zırhlı araç ile saat 10.00 kadar bir operasyon yürütülmüş bu operasyon sonuçsuz geri çekilmiştir. 2. Şehit Destan kolu ise karakola yaklaşan askerlere yönelik 2 suikast eylemi gerçekleştirmiştir. Burada 1 asker ölmüş 1 askerde yaralanmıştır. Bu eylem YJA Star güçlerimiz tarafından yapılmıştır.”

YAŞAMINI YİTİREN GERİLLANIN KİMLİK BİLGİLERİ
HPG, Tatvan’da yaşamını yitiren gerillanın kimlik bilgilerini de açıkladı:
Kod Adı: Bawer Reşkoti
 Adı-Soyadı: Erhan Siyahtaş
 Doğum yeri: Siirt
 Anne - baba adı: Hacire - Mehmet
 Şahadet Tarihi ve Yeri: 18 Eylül 2015 / Bitlis

...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder