18 Eylül 2015 Cuma

HPG gerillaları Kuzey Kürdistan’da çok sayıda merkezde eylem gerçekleştirdi


Halk Savunma Güçlerine bağlı gerillalar Kuzey Kürdistan’da Hakkari, Şırnak, Amed , Bingöl, Muş ve Bitlis’te Türk ordu güçleri ve polis birimlerine karşı eylemler gerçekleştirdi. HPG eylemler sonucunda Türk devletinin ağır kayıplar verdiğini duyurdu.


HPG Basın İrtibat Merkezi tarafından yayınlanan açıklamada şu bilgiler yer aldı.

ŞEMDİNLİ’DE GOMAN KARAKOLU VURULDU
HPG gerillaları 17 Eylül günü Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Goman karakolu'na yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Karakol içerisinde toplanan askerlerin ağır silahlarla etkili bir şekilde vurulduğu eylemde ölen ya da yaralanan asker sayısı netleştirilemedi. Eylemden sonra Türk ordusu Goman karakolu çevresindeki alanları tank ve havanlarla bombaladı.

YJA STAR EYLEMİNDE İKİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ
16 Eylül günü YJA STAR gerillaları Şemdinli’ye bağlı Salara karakoluna yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Ağır silahlarla gerçekleştirilen eylemde en az 2 asker öldürüldü.
HAKKARİ’DE 1 ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ
Hakkari’ye bağlı Meskan alanında HPG gerillaları Türk ordusuna ait bir askeri konvoya yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdi. Bu eylemde 1 zırhlı araç tamamen imha olurken ölü ve yaralı sayısı ise netleştirilemedi.

1 KOBRA HELİKOPTER DARBELENDİ
18 Eylül sabahı saat 06-07 sıralarında Türk ordusuna ait iki Kobra, altı Skorsky helikopteri Yüksekova’ya bağlı Tepe Çete karakoluna indirme gerçekleştirmek istedi. Gerilla güçlerinin helikopterleri hedef alması sonucunda Skorsky’ler indirme yapmadan geri çekilirken 1 Kobra helikopteri de darbelendi. Bu gelişmeye eş zamanlı olarak HPG gerillaları Remo karakolunu da ağır silahlar ile etkili bir şekilde vurdu.

HAFTANİN SINIR HATTINDA ORDU MEVZİLERİ HEDEF ALINDI
17 Eylül günü de saat 09:15 ile 13:30-18:30 saatleri arasında gerilla güçleri Haftanin sınır hattında bulunan Şehit Kendal alanı çevresinde bulunan Türk ordusuna ait mevzileri ağır ve ferdi silahlarla vurdu. Gerçekleştirilen eylemin ardından Gülyazı Topçu alayı ile Tepê Maymun karakolu; Deriyê Davetiya ve Kêlik alanını obüs, fosforlu havan topları ve tanklarla bombaladı. Bombardıman sonrası arazide yangın başladı.
ÇUKURCA’DA İKİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ
17 Eylül günü Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunan Rındıkê karakolu askerlerince çevre alanlarda başlatılan operasyon birlikleri de HPG gerillalarının eylemine hedef oldu. Eylem sonucunda yaşanan çatışmada 2 asker öldürüldü. Bu alandaki operasyonun halen devam ettiği bildirildi.
SİLOPİ’DE POLİS LOJMANI HEDEFLENDİ
Şırnak’ın Silopi ilçe merkezinde 16 Eylül günü saat 19’da polis lojmanına yönelik HPG gerillaları tarafından eylem düzenlendi. Eylemde içinde 4 polis bulunan bir doçka mevzisi B7 roketatar silahı ile vuruldu. Bu eylemde öldürülen ya da yaralanan polis sayısı netleştirilemedi.

ÇATAK’TA OPERASYON SIRASINDA ASKERLER ORMAN YAKTI
Van’ın Çatak ilçesine bağlı Çamınış ve Xumare köyleri arasında Türk ordusunun operasyon başlattığı bildirildi. Operasyonda herhangi bir sonuç elde edemeyen askerler ormanlık alanları yakarken, saat 14.00'te bu operasyon sonuçsuz bir şekilde geri çekildi.

BAŞKALE’DE SUİKAST EYLEMİ: 1 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ
17 Eylül günü saat 14.50'de HPG gerillaları, Van'ın Başkale ilçesine bağlı Xalkava karakolunun gözetleme kulesini hedef aldı. Yapılan suikastta 1 asker öldürüldü. Eylem sonrası askerler saat 15.30'a kadar A-4 ve ağır silahlar ile etrafını taradı.
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde Türk ordusu alaydan Kato Marinos alanını aralıklı bir şekilde obüs ve havanlar ile bombaladı.
AMED’DE YOLLAR GERİLLANIN DENETİMİ ALTINDA
HPG Amed’in Lice ve Pasur, Bingöl ile Amed arasındaki yolun gerillanın denetimi altında olduğunu duyurdu. Amed-Bingöl yolunda 1 Skorsky helikopterin saat 07’de 1 keşif yapmak isterken iki koldan vurulduğu bildirildi.

TATVAN’DA ÜÇ POLİS AĞIR YARALANDI
17 Eylül günü saat 18’de HPG gerillaları Bitlis’in Tatvan ilçe merkezinde akrep tipi araca yönelik sabotaj eyleminde en az üç polis ağır yaralandı.
HPG ayrıca Hizan ve Şirvan ilçeleri arasında bulunan Hizan'a bağlı Bısta, Kelhê ve Şirvan'a bağlı Zinzık köylerinin korucubaşları kontra faaliyetler yürüttüklerini duyurdu. Kontraların askerler ile birlikte Şirvan'a bağlı Çiyayê Gerzeb'de operasyona çıkmakta olduğu haber verildi.

VARTO’DA ŞEHİTLİK TÜRK ORDUSU TARAFINDAN HEDEF ALINDI
HPG, Varto’da bulunan şehitliğe saldırı konusunda ise şu bilgileri verdi: “17 Eylül günü sabah saat 04.00'de TC ordusu Muş'un Varto ilçesinde bulunan Şehit Ronahi ve Şehit İsmail şehitliklerine saldırmıştır. Şehitlikler ve çevresi savaş uçakları tarafından vurulup ardından Kobra tipi helikopterlerin vuruşlarıyla tahrip edilmiştir. Bu vuruşlar ardından zırhlı araçlar ile şehitliklere saldıran TC ordusu burada bulunan ibadetgâhları da tahrip ederek zarar vermiştir. Bu olaylara tepki gösteren bölge halkına da saldıran askerler birçok insanı gözaltına almıştır. Şehitlik etrafındaki hareketlilik devam ederken buradaki tüm yollar da askerler tarafından kapatılmıştır.”

SARIKAMIŞ’TA TÜRK ORDUSU GERİLLA ALANLARINI HAVANLA BOMBALADI
HPG Türk ordusunun Sarıkamış’ta 17 Eylül günü gece saat 10 ile 12 arası havan toplarıyla bir bombardıman gerçekleştirdiğini duyururken, aynı gün saat 16.30 ile 17.00 arasında Türk ordusu Kars'ın Çemçe köyüne bağlı Demirkapı alanına havan toplarıyla bir bombardıman düzenledi.

DERSİM-OVACIK, DERSİM-ERZİNCAN YOLLARI GERİLLA GÜÇLERİNİN DENETİMİNDE
HPG Dersim-Ovacık ve Dersim-Erzincan yollarının gerillanın denetiminde bulunduğunu bildirirken Türk ordusunun operasyonları konusunda şu bilgiler verildi: “17 Ağustos tarihinden bu yana Dersim-Ovacık ve Dersim-Erzincan yolları Gerilla güçlerimizin denetimi altındadır.
- TC ordusu tarafından son 3 gündür kapatmış olan Dersim-Ovacık ve Dersim-Erzincan yolları bugün tekrar ulaşıma açılmıştır.
Dersim'in Ovacık ilçesinde TC ordusu tarafından başlatılan operasyon kapsamında;
- 16 Eylül günü öğleden sonra saat 15.00'te 2 keşif uçağı Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Gamır, Otlu Bahçe ve Kozluca alanları üzerinde keşif uçuşu yapmıştır.
- 16 Eylül günü öğleden sonra saat 17.15 ile 18.00 arası 2 keşif uçağı koordinesiyle savaş uçakları Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Gamır, Otlu Bahçe ve Kozluca alanlarını bombalamıştır. Yine saat 18.20 ile 19.00 da 2 Kobra helikopter ise Gamır alanını vurmuştur. Bu vuruşlar saat 23.30'dan gece saat 00.30'a kadar Gamır ve Otlu Bahçe alanlarını kapsayarak devam etmiştir.  
- 16 Eylül günü akşam saat 18.00 ile 19.00 arası 2 Kobra helikopter destekli Skorsky helikopterler Dersim'in Ovacık ilçesine bağlı Gamır, Otlu Bahçe ve Kozluca alanlarına indirme yapmıştır.
Türk ordusunun 16 Eylülde başlayan operasyonu keşif uçukları desteğinde sürmektedir.

TEKMAN'DA 3 KİŞİLİK BİRİM ESİR DÜŞTÜ
16 Eylül tarihinde Erzurum’un Tekman ilçesine bağlı Yiğitler (Meman) Mahallesi'nde 3 kişilik bir birimimiz düşmanla girmiş oldukları çatışmanın sonucunda yaralı olarak esir düşmüştür.” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder