19 Eylül 2015 Cumartesi

Durdurun bu ahlaksızlığı!

AKP’nin gerilla şehitliklerine dönük saldırılarını ahlaksızlık ve insanlık dışı saldırılar olarak niteleyen güney Kürdistan’daki PKK Şehitler Komitesi sözcüsü Ali Mıhemed, “dört parça Kürdistan'da bulunan tüm Kürtleri Türk devletinin şehitlerimize dönük bu ahlaksızca saldırısına karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz” dedi.


“Erdoğan ve AKP hükümeti Varto’da bulunan şehit İsmail ve şehit Ronahi şehitliğine saldırarak aslında çözüm sürecine dair tüm diyalog ihtimallerini de ortadan kaldırmak istediklerini gösterdiler. Çünkü bunların Kürt özgürlük mücadelesi ve Kürt halkının taleplerine dönük hiçbir tahammülleri kalmamış. Bunların hiçbir çözüm düşünceleri yoktur. Kürt gerillalarının mezarlarına yönelik bu ahlak dışı, insanlık dışı saldırıları kabul etmek mümkün değildir.”
"Komite olarak bu ahlaksızca saldırıları nefretle kınıyoruz" diyen Mıhemed Güney Kürdistan halkına ve medyasına da çağrıda bulunarak, Türk devletinin bu uygulamalarına karşı Kuzey Kürdistan'daki Kürtlerle yek vücut olmaya çağırdı. Mıhemed şöyle konuştu: “Biz Güney Kürdistan'da bulunan PKK Şehitler Komitesi olarak bu ahlak ve insanlık dışı saldırıyı nefretle kınıyoruz. Güney Kürdistan halkı ve tabi medyası kesinlikle buna sessiz kalmamalıdır. Bu şehitlerimiz sadece Kuzey Kürdistan'ın şehitleri değil, tüm Kürtlerin şehitleridir. Kürtlerin özgürlüğü için şehit olmuş insanlarımızdır. Dolayısıyla bu vahşete karşı sessiz kalmak kesinlikle kabul edilir bir durum değildir. Onun için dört parçada bulunan halkımızı buna karşı ses çıkarmaya çağırıyoruz” dedi.
Uluslararası ilgili kuruluşlara da seslenen Mıhemed, "Savaşın da bir ahlakı vardır, bu ahlaksızca saldırılarla Türk devleti açıkça suç işlemektedir" dedi.
Uluslararası güçleri bu saldırılara sessiz kalmakla eleştiren Mıhemed: “şehitlerimizin ziyaretgahlarına yapılan bu ahlak dışı saldırılara karşı uluslararası alanda insan hakları mücadelesi veren, savaş hukukunu takip etmekle ilgili kuruluşların da sessiz kalmaları oldukça dikkat çekicidir ve kabul edilemez bir durumdur. Bu savaş suçuna sessiz kalmak suçu onaylamak, ortak olmak demektir. Eğer bu kuruluşlar böyle bir duruma düşmek istemiyorlarsa bu uygulamalara sessiz kalmamalılar” şeklinde konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder