24 Eylül 2015 Perşembe

KONGRA GEL: Bayramda şehitliklere sahip çıkalım

Kürdistan halkı ve İslam âleminin Kurban Bayramı'nı barışa ve adalete vesile olması dileğiyle kutlayan KONGRA GEL, "Huzur ve barış ortamında karşılanması gereken bayramı, Türk devletinin halkımıza karşı yürüttüğü topyekün savaş koşulları altında karşılıyoruz" dedi.


'ZULMÜN HESABINDAN KURTULAMAYACAKLAR'
Mesajda şu ifadelere yer verildi:
"Önder Apo’ya tecrit ve halkımıza karşı topyekun savaş ile Kürt sorununun çözümünü reddederek yeni Osmanlı saltanatını kurmayı hedefleyen RTE, bu kutsal bayramda halklarımızın yaşadığı oldukça ağır acıların doğrudan sorumlusudur. Şehitlerimizin mezarlarına el uzatacak kadar halkımızın kutsal değerlerine hakaret etmeye cesaret eden RTE, halkımızın öfkesinden ve şehit annelerinin ahından kurtulamayacaktır. Günümüzün Dehak ve Nemrut’una karşı büyük insanlık mücadelesi yürüten halkımızın haklı mücadelesi karşısında zalimlerin yaptığı zülmün hesabından kurtulmaları mümkün değildir. 

'HALKIMIZ ŞEHİTLİKLERE SAHİP ÇIKMALI'
Halkımız bu kutsal bayram günlerinde dayanışmasını daha da güçlendirmelidir. Öz yönetimlerini ilan eden kentlerimiz başta olmak üzere halkımız bu bayramda özellikle şehitlerimizi ziyaret etmeli ve şehitliklere sahip çıkmalıdır. Oldukça zorlu ve engelli olan özgürlük yürüyüşünde halkımıza verdiği büyük manevi güç ile bizi bugünlere getiren o şehitlerdir. Bu gerçeği anlamayan gafillere halkımız gereken cevabı verecektir.
Bu bayramda bir yandan öz yönetimlerini ilan ederek büyük bir direnişle kentlerini koruyan halkımızın görkemli direnişinin yarattığı büyük coşkuyu, diğer yandan da kutsallarımız olan şehitliklere yapılan saldırılar nedeniyle büyük bir öfkeyi iç içe yaşıyoruz.
Öfkenin ilacı mücadeledir. Mücadelenin yolu birliktir. Kurban bayramının yarattığı manevi zeminde halkımız ulusal ve toplumsal birliğini daha da güçlendirmelidir. 35 günlük bebeğin, 75 yaşındaki anaların ve çocuk yaşta katledilen gençlerimizin bizlere yüklediği görev ve sorumlulukların bilinci ile öz yönetimleri yaygınlaştırmak temelinde siyasi iradeyi güçlendirerek içinde bulunduğumuz sürece cevap olmalıyız.  

'ÖZGÜRLÜĞÜN ŞAFAĞINDAYIZ'
Özgürlüğün şafağındayız. Halkımız her zamandan daha çok özgürlüğüne yakındır. İçinde bulunduğumuz süreç olağanüstü bir süreçtir. Türk devletinin Önderliğimize ve halkımıza reva gördüğü zulümlere son vermenin koşulları oluşmuştur. Devrimsel bir çıkışla zaferi elde edeceğimiz bir süreçteyiz. Bütün bunlardan dolayı da yurtsever halkımızın içinde bulunduğumuz dönemin karekterine uygun bir şekilde bu sürece güçlü katılım sağlaması oldukça önemlidir.
Kürdistan’ın her dört parçasında ve yurt dışında yaşayan halkımızın Kurban Bayramını bir kez daha kutluyor, bayramın toplumsal ve ulusal barışa vesile olmasını diliyoruz."

1 yorum:

  1. BATIDAKI KÜRTLERIDE SIKINTIYA SOKTUNUZ. APTALLAR. OYSA SIZIN ICIN KEBAPTI HER SEY. YOK GERILLA VURDU DÖNDÜ. YOK GERILLA ŞOYLE BOYLE. BU KÜRTLER BEDIRHANDAN BERI YANI 400 YILDIR SERHILDANDALAR. SONUÇ (0).. YAVUZ SELIM ALEVI TURKMENLERI KOVUP ,YERINE SIRF SUNNI DIYE SIZLERE YURT VERDI. NEDIR BU HAINLIK YAA.. AKP BILE Şİİ ALEVİ TÜRKMENDEN ÇOK SIZIN YANIZDA OLDU. İRANDA 40 MILYON ALEVI Şİİ TÜRKÜN ADINI AĞZINA BILE ALMIYOR.. SİZ NASIL BİR YARADILANSINIZ ALLAH AŞKINA YA.. ÎŞİNİZ GUCUNUZ IHANET. ALEVITE DE IHANET EDECEKSINIZ,ZAZAYA DA ,SOLCULARA DA.. YETERKI ONLARLA İŞİNİZ BITSIN. ONUN ICINDIR BU KAFADAN BIR SEY OLMUYOR.. IHANET,HAINLIK... BEN BOSNAGIM. BU ULKE DE YASIYORUM.. DEDEME KOL KANAT GERMIS BU ULKE , BAYRAGIM I GORUNCE YUREGIM TITRER. SIZ NEDEN BOYLE HAINSINIZ YA

    YanıtlaSil