27 Temmuz 2015 Pazartesi

Şervan Varto için Medya Savunma Alanlarında tören

Türk ordusunun Medya Savunma Alanlarına yönelik hava saldırılarında hayatını kaybeden HPG Komuta Önder Aslan (Şervan Varto) için bir tören düzenlendi.




Aslan’ın ailesi ve HPG Komuta Konseyi üyesi Bawer Dersim’in katıldığı cenaze töreninde onlarca gerilla da hazır bulundu.
Törende bir konuşma yapan Bawer Dersim, Türk ordusu ve AKP’nin bu ateşte kendilerinin yanacağını belirterek gerillanın bu saldırılar karşısında bir adım bile geriye atmayacağını kaydetti. Gerillanın Erdoğan’ı, Türk ordusunu ve Davutoğlu’nu dehşete düşüreceğini belirten Bawer Dersim, “Şervan arkadaşın şehadeti bize bunu emretmektedir” dedi.
Şervan Varto’nun gerilla içinde çok sevilen bir isim olduğunu ifade eden Dersim, Varto’nun mücadelesini yaşatacakları sözünü verdiklerini belirtti. AKP ve Erdoğan’dan bunun hesabını soracaklarını ifade eden Dersim, “Erdoğan, Davutoğlu ve Türk ordusu bir kez daha yanılacaktır, tarih ve insanlık önünde mahkum edilecektir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından Şervan Varto’nun cenazesi “Şehit Namırın” sloganları arasında Medya Savunma Alanlarından uğurlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder