30 Temmuz 2015 Perşembe

'Öcalan için yapılacak Gemlik yürüyüşe katılalım'



Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle ve "Yüz binlerle Önderliğin özgürlüğü için yürüyoruz" sloganıyla 1 Ağustos'ta yapılacak yürüyüşe katılım çağrıları yapıldı.



TUHAD-FED öncülüğünde Amed'den Gemlik'e yapılacak yürüyüş için hazırlıklar sürüyor. DBP İl Örgütü Binası önünden Cumartesi günü saat 16.00'da başlayacak yürüyüş için halka ve sivil toplum örgütlerine katılım çağrısı yapıldı.


MHD: DEVLET DERİN ENDİŞE YARATIYOR


Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD) dernek binasında düzenlenen basın toplantısı ile 1 Ağustos'ta Gemlik'e yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu. Dernek üyesi çok sayıda avukatın katıldığı toplantıda konuşan MHD Eşbaşkanı Serhat Karaşin, Öcalan'ın avukatlarının 27 Temmuz'da yaptıkları eylemi anımsatarak, devletin hükümlülere tanınan avukatları ile görüşme hakkını dahi gasp ettiğini ve 4 yıl boyunca "koster bozuk" ve "hava muhalefeti" gibi bahanelerle keyfi bir tutum sergilediğini söyledi. 
İmralı Cezaevi'ne giden kosteri tamir edemeyen devlet aygıtının son teknoloji ile savaş yürüttüğünü ifade eden Karaşin, AKP'nin vahşi terör çetelerini destekleyerek bombalı saldırılara zemin hazırladığını ve Türkiye ile Kürdistanlıları geri dönülmez bir savaşın eşiğine sürüklediğini kaydetti.
Öcalan'ın, bu konuda barışın muhataplığını başarılı bir şekilde hayata geçirdiğini söyleyen Karaşin, "Ancak hükümet kanadı tarafından İmralı Cezaevi'nde bir daha görüşmenin yapılmayacağı şeklinde yapılan açıklamalar ve uzun süredir İmralı Cezaevi'nde bir görüşmenin yapılmıyor olması bu konuda derin endişe yaratmıştır" dedi.
Karaşin, yasa ve hukuk tanımaz bu anlayışın keyfi tutumunu sonlandırmanın ise demokrasi güçlerinin ortaya koyacağı tavra bağlı olduğunu kaydetti.


'HALKIMIZI, DEMOKRASİ GÜÇLERİNİ VE HUKUK ÖRGÜTLERİNİ DAVET EDİYORUZ'


Darbe yasalarının bile uygulanmadığı bu koşullarda, hukuk sistemi içerisinde bu soruna çözüm bulmanın mümkün olmayacağını vurgulayan Karaşin, "Bu nedenle halkımızı, demokrasi güçlerini ve hukuk örgütlerini, 1 Ağustos'ta Amed'den Gemlik'e Sayın Abdullah Öcalan'a özgürlük yürüyüşüne katılmaya davet ediyoruz" dedi.


DİYAR TUHAD-DER: SAYIN ÖCALAN CEHENNEMİ CENNETE ÇEVİREBİLİR


Diyar TUHAD-DER de dernek binasında basın toplantısı düzenledi. Derneğin Eşbaşkanı Mehmet Deviren, Öcalan'ın diyalog sürecinin kilit ismi olduğunu ve halkların topladığı 10 milyon imza ile Öcalan'ın Önderliğini kabul ettiği bir lider olduğunu ifade etti. "Sayın Öcalan, Ortadoğu cehennemini cennete çevirecek bir güce sahiptir. Eğer Türkiye devleti kalıcı barışı yakalamak istiyorsa, Kürt Halk Önderi Sayın Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü derhal sağlamalıdır" diyen Deviren, kalıcı ve onurlu bir barışın da bunu gerektirdiğini söyledi. 


MAHALLE MECLİSLERİ: MÜZAKERE İÇİN YÜRÜYÜŞE KATKI SUNACAĞIZ


HDP ve DBP Kayapınar ilçe örgütlerinin öncülüğünde bir araya gelen Mahalle Meclisleri, Kayapınar Gençlik Merkezi, Kayapınar Köyler Meclisi Derneği ve Kayapınar Kadın Meclisi de Cegerxwin Gençlik Kültür Merkezi binası önünde yapılan ortak açıklamayla Gemlik Yürüyüşüne çağrıda bulundu. Açıklamada konuşan DBP Kayapınar İlçe Eşbaşkanı Ramazan Şimşek, tıkanan sürecin ve müzakerelerin yeniden başlaması için yapılacak yürüyüşe katkı sunduklarını dile getirdi. 
Şimşek, "Biz siyasi parti ve Kayapınar ilçesindeki mahalle meclisleri olarak bu yürüyüşe katılacağımızı belirtip, halkımızı da en görkemli bir şekilde yürüyüşümüze katılmaya davet ediyoruz" dedi.


KURDÎ-DER: TECRİT KALDIRILMALI, ÖZGÜRLÜK SAĞLANMALI


KURDÎ-DER Amed Şubesi de dernek binası önünde 1 Ağustos'taki yürüyüşe ilişkin açıklama yaptı. KURDÎ-DER Eşbaşkanı Ali Erdemirci, konuşmasında, devam eden tehlikeli sürecin çözüm sürecine dönüşmesi gerektiğini, bunun sağlanması için de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit uygulamalarının kaldırılıp özgürlüğünün sağlanmasını gerektiğini vurguladı.
Demirci, şunları ifade etti: "Biz biliyoruz ki Cumhurbaşkanı ve AKP ne Dolmabahçe mutabakatı ne de çözüm sürecine sahip çıkıyorlar. Mantıkları hep siyahtır. Lazım olan öncelikle bu savaşın önünün kesilmesidir. Bunun için de özgür yaşamak isteyen demokrasi güçlerinin büyük bir katılımla el ele verip bu tıkanan sürecin yeniden başlaması için çabalamalılar."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder