28 Temmuz 2015 Salı

DAİŞ, İzmir’de nüfus cüzdanı dağıttı!

DAİŞ üyeleri İzmir’in farklı alanlarında Hz. Muhammed’e ait nüfus cüzdanı dağıtarak, İslam devleti propagandası yaptı. Duruma tepki gösteren İ-DAYDER başkanı Ferzande Deniz, DAİŞ’in İslam dinine ve Kuran’a tabi olmadığını söyledi.


İzmir’in farklı yerlerinde kendilerini ‘İslam devleti hizmetkarları’ olarak adlandıran kişi veya kişiler tarafından DAİŞ propagandası yapılarak, İslam devletine kayıtlı Hz. Muhammed’e ait nüfus cüzdanı dağıtıldı. Dağıtım sırasında DAİŞ’in propagandası yapılırken, kurulan İslam devletinin yakında tüm dünyaya hüküm süreceği iddia edilirken, herkesin bu devlet için çalışması gerektiği söylendi. Her Müslümanın Suriye’deki cihada destek vermesi ve İslam devleti ordusu DAİŞ’e katılıp savaşması gerektiği anlatıldı. Peygamber yolunda olan herkesin İslam devletin de yaşaması gerektiğini anlatan kişiler, peygamberin yolunun bu olduğunu iddiası yaptı.
Nüfus cüzdanında Hz. Muhammed’in kimlik numarası, yüz, göz ve saç rengi, boy uzunluğu çocuklarının isimleri, eşleri, dayıları, uyruğu ve doğum tarihi gibi bilgiler bulunuyor.
ANF’ye konuşan İzmir Din Adamları Yardımlaşma Derneği (İ-DAYDER) Başkanı Ferzande Deniz, kendisini ‘İslam Devleti’ mücahitleri diye isimlendiren unsurların asla peygamberin izinde ve emrinde olamayacaklarını vurgulayarak, “Peygamberlerin izinde olabilmeleri için peygamberlerin pratiklerini yapmaları gerekiyor. Onların yaşamlarını kendisinde pratikleştirmesi gerekiyor. Bu yaşamda Kuran’ı Kerim’de buyrulmuştur” dedi.
DAİŞ’in bugün İslam adına barbarlık yaptığını söyleyen Deniz, “Özelliklede Kürt halkına, özellikle Şengal’e, bugün DAİŞ köle pazarlarında kadın satmaktadır. Hangi ayet, hangi semavi din, hangi semavi kitap bunu kabul ediyor. Asla İslam’da öyle bir şey yoktur. Bunların yaptıkları tıpkı peygamber döneminde Mekke’de müşriklerin yaptıklarıyla hiç bir farkı yoktur. Bunlar insan dahi olamazlar, bırak Müslüman’ı” diye ifade etti.
‘DAİŞ PEYGAMDERE İHANETTEN, BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR’
DAİŞ üyelerinin kimlik basıp propaganda yapmalarını “münafıklık” olarak değerlendiren Deniz şöyle devam etti: “Bu kendi egolarını, kendilerini ne kadar düşündükleri ve İslam dininden ne kadar uzak olduklarını gösterir. Hz. Muhammed’in (a.s) bir manevi kimliği yoktu, tek bir kimliği var diyebiliriz oda Kuran’ın kendisiydi. Bu gün peygamberin hayatı ile DAİŞ’in yaptıklarını kıyasladığımız da bunlar peygamberin davasına ihanetten başka bir şey değildir. Bu kimlikte bu yoldan ne kadar sapıttıklarını gösteriyor. Bunun dışında başka bir şey olamaz zaten.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder