31 Temmuz 2015 Cuma

Ok: Onurlu Gemlik yürüyüşünde herkes yerini almalı

KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride karşı 1 Ağustos’ta Amed’ten Gemlik’e doğru yapılacak olan uzun yürüyüşe Faşist AKP zihniyetine kaşı olan herkesi davet etti.


KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a 16 yıldır aralıksız bir şekilde uygulanan tecride karşı 1 Ağustos’ta Amed’ten Gemlik’e doğru yapılacak olan uzun yürüyüşe Faşist AKP zihniyetine kaşı olan herkesi davet etti.

ANHA’dan Cudi Roj’a konuşan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Sabri Ok, 16 yıldır Türk devleti tarafından Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a aralıksız bir şekilde tecrit uygulandığını belirterek, şunları söyledi: “Eğer AKP faşizminin önü tutulmazsa  tehlike sadece Reber Apo ile sınırlı kalmayacak.  Kürt halkı sosayalistlere, Türkiye devrimcileri için de tehlike başlayacak. Fırastımız varken bu faşist zihniyetin önünü tutmalıyız. Bu nedenlerden dolayı 1 Ağustos yürüyüşünün mücadelemizde yeni bir sayfa açacağına inanıyoruz.”

1 Ağustos’ta Kürt Halk Önderi Abudllah Öcalan’a uygulan tecride karşı gerçekleşecek  Gemilik yürüyüşünün anlamına değinen  Ok, “Yapılacak yürüyüş onurlu ve kutsal bir yürüyüştür.  Bir insanlık yürüyüşü olarak adlandırıbilriz. Bu yürüyüş  onurdur, başarıdır, demokarasidir ve haklların kardeşliği içindir.Çünkü bu yürüyüş  Reber Apo ‘yu temsil ediyor. AKP faşizmine karşı olan, insanlık değerlerini savunan herkes bu yürüyüşte yerini alacaktır şüphesiz” dedi.

1 Ağustos yürüyüşünün bir direniş sayfası, halkarın iradesi, özgürlik yürüyüşü, olacağını belirten Ok, “AKP sömürgesi  bu yürüyüşe engel olmak isteyecektir, hatta gözaltı ve işkence de olacaktır. Ama eğer özgürlük için bedel ödemek gerkiyorsa; kimse bu bedeli ödemekten kaçınmamalı. Kimse AKP’den özgürlük  getirmesini beklemesin. AKP’nin varlığı zaten demokrasi ve özgürlik karşıtıdır. Doğru olan budur buna göre mücadele etmek lazım. Amed’den Gemlik’e kadar yüzlerce  km uzunluğunda olan bu yolda onur ve özgürlik isteyen herkes yürümelidir” diye kaydetti.

Son olarak KCK Yürtüme Konseyi Üyesi Sabri Ok, gençlerin ve kadınların Gemlik yürüyüşüne güçlü katılmaları gerektiğini ifade ederek şunları söyledi: “Tüm kadınlara, gençlere bu yürüyüşe katılarak öncülük yapmaları çağrısında bulunuyoruz. Herkesin kendi iradesi, kararıyla  Türkiye’nin demokratikleşmesi  ve Kürt halkının özgürleşmesi , AKP faşizminin kırılması  herkesin bu yürüyüşte rolünü oynamalı. Bu nedenle AKP şunu iyi bilmelidir ki;  demokratik irade ve mücadelede  gerektiğinde radikal tavırlar da gelişir. Zülmün karşında boyun eğecek değiliz  haklıyız, örgütlüyüz, mücadele yöntemlerimizin her türlüsünü devreye koyabilriz. Özgürlük ve demokrasi mücadelesinden yana olan herkesi  bu yürüyüşe davet ediyoruz, bir olalım diyoruz.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder