27 Temmuz 2015 Pazartesi

Seyithan Dede’ye otopsi yapıldı

Nusaybin’de dün gece polis tarafından katledilen Seyithan Dede’nin sol boynuna isabet eden iki kurşun sonucunda yaşamını kaybettiği ve vücudunda kurşun çekirdeğine rastlanmadığı kaydedildi.



Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından hazırlanan Otopsi raporuna göre, dün gece Mardin Nusaybin'de polis tarafından katledilen Seyithan Dede'nin, sol boynuna isabet eden iki kurşun sonucu yaşamını kaybettiği vücudunda kurşun çekirdeğine rastlanmadığı belirtildi. 

Mardin Nusaybin'de dün gece düzenlenen yürüyüşte polis kurşunu ile öldürülen Seyithan Dede, otopsi işletmelerinin yapılması için Diyarbakır Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna getirildi. Dede'yi burada MEYA-DER Amed Şubesi yöneticileri karşıladı. Otopsi işlemleri yapılan Dede'nin raporunda, "2 adet ateşli silah mermi isabet ettiği ve bunların öldürücü nitelikte olduğu, Dede'nin vücudunda mermi çekirdeğine rastlanmadığı, kıyafetlerinin de ayrıca incelenmesi gerektiği" ifade edildi. 

Öte yandan, Dede'nin Yüksekova'da oturan ailesinin de çocuklarının cenazesini almak için Amed’e hareket ettiği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder