30 Temmuz 2015 Perşembe

Siyasi soykırım sürüyor: 3 kentte 26 gözaltı

AKP hükümetinin savaş konseptini hayata geçirmesiyle tekrar başlayan siyasi soykırım operasyonları sürüyor. Siirt, Amed ve Bursa'daki ev baskınlarında 26 kişi daha gözaltına alındı.


AKP hükümetinin savaş konseptini hayata geçirmesiyle tekrar başlayan siyasi soykırım operasyonları sürüyor. Siirt, Amed ve Bursa'daki ev baskınlarında 26 kişi daha gözaltına alındı. Polislerin, 1 zihinsel engelli çocuğu da gözaltına alıp bıraktığı ve yine gözaltına aldığı kişilere şiddet uyguladığı öğrenildi.

SİİRT

Siirt'in İnönü, Doğan, Barış, Kooperatif, Tınaztepe ve Keşkol mahallelerinde sabahın saatlerinde özel harekat timleri tarafından yapılan ev baskınlarında DBP İl Yöneticisi Selman Erdemci, İHD Üyesi Mirza Ekin, Eğitim Sen Üyesi Mehmet Arger, Hacı Özer, Mehmet Can Kaçar, Abdullah Polat, Zeki Baytekin, Emrullah Pöğe, Abdulkadir Çiftçi ve Y.Ö. (15) gözaltına alındı. Gözaltına alınan 10 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, 15 yaşındaki Y.Ö.'nün zihinsel engelli olduğu ve Çocuk Şube'de alınan ifadesinden sonra serbest bırakıldığı öğrenildi.
Ev baskınlarında gözaltına alınan üniversite öğrencisi Abdullah Polat'ın babası Yusuf Polat, baskın sırasında maruz kaldıkları hakareti anlatarak, "Elim ameliyatlı olmasına rağmen beni yere attılar. 10 kişi üzerime çullandı. Oğlumu darp ettiler. Ağza alınmayacak hakaret ve sözlere maruz kaldık" dedi. Polat, duruma "Biz ayakkabı kutulularını paralarla doldurmadık. Camiye yardım adı altında toplanan paralarla oğluma gemiler almadım. Amerika'da oğluma fabrikalar açmadım. Oğlumu anlımızın teriyle kazandığımız paralarla okutuyordum. Oğlum üniversite okuyor ve onu rahat bırakmıyorlar. Devletin artık bu düşmanca zihniyetten ve baskılardan vazgeçmesini istiyoruz" sözleriyle tepki gösterdi. 

AMED

Amed Çınar'da polisler sabaha karşı birçok eve baskın düzenledi. Baskınlarda Şükrü Gül ve oğulları Azad Gül, Murat Gül, İzzettin Gül ile evlerinde misafir olarak bulunan ve ismi öğrenilemeyen kaynı, Agit Demirtaş, Bawer Turgut ve Ferman Turgut iki kardeş ile Silvan nüfusuna kayıtlı olan ve ilçede eskicilik yaparak geçimini sağlayan, soyadı öğrenilemeyen Hamud adlı kişiler gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadeleri alınmak üzere Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BURSA 

Bursa'da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında 7 kişi gözaltına alındı. Bursa Cumhuriyet Savcılığı talimatı ile Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 7 kişi İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
Kentte düzenlenen baskınlar kapsamında aralarında DİHA Bursa Muhabiri Ömer Gül'ün de olduğu 16 kişi gözaltına alınmış, Gül'ün içinde bulunduğu 14 kişi tutuklanmıştı. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder