31 Temmuz 2015 Cuma

Cêş El-Suwar: 32 Nusra çetesi öldürüldü



 Ezaz’da Cêş El-Suwar (Devrimciler Ordusu) ve ÖSO’nun 30. Hareketli Tugayı’na bağlı güçler, El-Nusra çetelerine ağır darbe indirdi, 32 çete öldürüldü.


Cêş El-Suwar (Devrimciler Ordusu) Komutanı Ebû Hesen, El-Nusra saldırıları sonrasında güçlerinin ÖSO’nun 30. Hareketli Tugayı güçleriyle birlikte çetelere ağır darbeler vurduğunu söyledi.
El-Nusra ve bağlı çete gruplarının bu sabah erken saatlerde Ezaz’a bağlı Şewarxe köyündeki Cêş El-Suwar ve ABD gözetiminde ‘eğit-donat’ eğitim programından yeni çıkan ÖSO’nun 30. Hareketli Tugayı karargahına saldırı düzenlediğini belirten Ebû Hesen, çıkan şiddetli çatışmalarda 32 çete üyesinin öldürüldüğünü kaydetti.
Ebû Hesen, El-Nusra ile ona bağlı Ehrar El-Şam, Lîwai Ensar El-Dîn ve Lîwai El-İslam’ın saldırılarda yer aldığını ve saldırganların çok sert bir direnişle karşılaştıklarını ifade ederek “saldırganlara etkili darbeler vurduk ve ağır kayıplar verdirdik” dedi.
6 savaşçının yaşamını yitirdiğini, birinin de yaralandığını söyleyen Ebû Hesen, El-Nusra ve bağlı çetelerin net kayıplarını tespit edemediklerini ancak en az 32 çete üyesinin öldürüldüğünü, bunlardan 10 çete cenazesinin de Şêc El-Suwar güçlerinin eline geçtiğini belirtti.
Komutan Ebû Hesen, El-Nusra çetelerinin Şewarxe ve Efrîn’in Dêwa köyündeki saldırılarının kırıldığını, bölgede şu an itibariyle sessizliğin hakim olduğunu da sözlerine ekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder