30 Temmuz 2015 Perşembe

Marsilya ve Madrit’te AKP’nin savaş politikası protesto edildi

Fransa’nın Marsilya ve İspanya’nın başkenti Madrid’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Türk ordusunun Medya Savunma Alanları’na düzenlediği saldırılar kitlesel bir şekilde protesto edildi.


MARSİLYA
Kadınların, Fransız grupların da yoğun bir şekilde katıldığı yürüyüş, saat 15:00'te La Canebiere meydanında başladı. Yürüyüş iki saatlik yürüyüşün ardından Türk Konsolosluğun bulunduğu Prado semtine varan Kürdistanlılar hep bir ağızdan 'PKK halktır, halk burada', 'Kürdistan faşizme mezar olacak' ve Biji Serok Apo' sloganları atan Kürdistanlılar, Türkiye'yi protesto etti.
Ciwanên Azad üyelerinin kendi pankartı ve dövizleriyle yürüdüğü yürüyüşte, gençler sık sık “barışa da, savaşa da hazırız”, “Ya özgür önderlik, ya da hiç” sloganları altında miting alanlarına varan gençler, dağıtıkları bildirilerle Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi ve Medya Savunma Alanlarına yönelik bombardımanlarını protesto etti.
Mitingde Avrupa Kürt Demokratik Kongresi (KCD-E) Eşbaşkanı Murat Ceylan'da bir konuşma yaptı. Ceylan, “Başta Marsilya'da yaşayan halkımız olmak üzere Avrupa'daki halkımız serhildanlara kalkarak önderliğine ve Rojava'ya sahip çıkması gerekiyor” dedi.

'AKP 7 HAZİRAN'IN İNTİKAMINI ALIYOR'

AKP’nin 7 Haziran'ın intikamını aldığını söyleyen Ceylan, herkesi bu faşist rejim karşısında dik durmaya çağırdı.
Ceylan, “AKP eğer 7 Haziran'da seçimlerde yine başarı elde etmiş olsaydı ve tek başına iktidar olarak çıksaydı, şu anda bu savaş yaşanmamış olacaktı. Çünkü AKP o zaman oyalama politikalarını daha rahat sürdürme fırsatı bulacaktı. Ama 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin barajı aşması ve 80 vekil çıkartması AKP'nin bütün planlarını alt üst etmiş durumda. Bundan dolayı bütün Kürtleri hedef tahtası yapmış durumdalar. Ama şunu unutmasınlar, Kürtler bu faşizan tutumlara karşı sonuna kadar direnecektir” dedi.

'TECRİT SAVAŞA DAVETİYE ÇIKARIYOR'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın üzerindeki tecride de değinen Ceylan şöyle devam etti: “Bu tecridin en büyük amacı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın iradesine kırmaya yöneliktir. Ama şunu unutmasınlar, Başkan Apo'nun başlattığı demokratik çözüm süreci sadece Kürtler için değil, Türkler içinde bir şanstır, fırsattır.” Tecridin savaşa davetiye çıkardığını belirten Ceylan, savaşa karşı olan herkes bu tecride karşı sesini yükseltmeye çağırdı.

'ÇÖZÜM SÜRECİ ERDOĞAN'A KURBAN EDİLDİ'

Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarının Kaçak Saray'da yapıldığını da ifade eden Ceylan sözlerine şöyle devam etti: “Medya Savunma Alanlarına yönelik bombardımanlar aslında Erdoğan'ın barışa yönelik bir projesinin olmadığını göstergesidir. Çözüm süreci Erdoğan'a kurban edildi. Kendi saltanatları için iki halkın geleceğine ipotek koyulmuş durumda. Bunu kırmak için her yerde halkımız alanlara çıkmalı ve gerillasına ve Önderliğine sahip çıkmalı.”
Bir grup kadının Türk Konsolosluğuna siyah çelenk bırakmasıyla miting sona erdi.

ARİN MİRKAN KADIN MECLİSİ BİR DİZİ EYLEM YAPACAK

Marsilya'da bugünden itibaren Arin Mirkan Kadın Meclisi öncülüğünde bir dizi eylem yapılacak. Kadınlar Vieux Port meydanında tecridi ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırılarını kınamak amacıyla bilgilendirme standı açacak. Kadınlar eylemlerini Cumartesi günü saat 18:00'de yapılacak olan kitlesel yürüyüşle sonlandıracak.

MADRİD

İspanya’nın başkenti Madrid’de Rojava ve Kürt Halkı ile Dayanışma Komitesinin çağrısı ile Suruç katliamı, Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’nı bombalaması protesto edildi.
Podemos ve İsquera Unid partilerinin de aralarında olduğu 17 örgütün desteklediği miting bütün genellemelere ve geçtiğimiz haftaki yasaklamalara rağmen gerçekleştirildi.
Saat 20:00’da Plasa Proviensia’da İspanya Dışişleri Bakanlığı önünde yapılan eylemde Türk devletinin DAİŞ’i gerekçe göstererek, Kürt halkına karşı saldırgan politikası ile savaş çığırtkanlığı yaptığına dikkat çekildi. İspanyol hükümetinin sessizliğinin Türkiye olan ticari ilişkilerden kaynaklandığının da dile getirildiği eylemde, bildiri okundu.
Kitle, PKK, YPG ve YPJ lehine slogan attı. Daha sonra ise komite adına bir konuşma yapıldı. Türk devleti ve AKP’nin Erdoğan’ın bu aşamadan sonra hiçbir şekilde Kürt halkına geri adım attıramayacağı vurgulandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder