30 Temmuz 2015 Perşembe

Polis cenaze aracını şarampole yuvarlamak istedi!

Polisin katlettiği Nerse'nin cenazesini Amed'e getiren ailesi ve MEYA-DER yöneticileri polis tacizine uğradı. Aile ve yöneticilerin aracını şarampole yuvarlamaya çalışan polisin silah doğrulttuğu da öğrenildi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde polislerce katledilen 17 yaşındaki Hasan Nerse'nin cenazesini otopsi işlemleri için Amed'e getiren ailesi ve MEYA-DER yöneticileri yol boyunca sivil polislerin tacizine maruz kaldı. Sabahın erken saatlerinde cenaze taşıma aracıyla Cizre'den yola çıkarılan Nerse'nin cenazesi, sivil polis aracı tarafından yol boyunca takip edildi. Polislerin yol boyunca cenaze aracını şarampol tarafından sıkıştırarak taciz ettiğini belirten Nerse'nin babası Hacı Nerse, bir kaç kez kaza geçirme tehlikesi geçirdiklerini söyledi.
'ARACI ŞARAMPOLE YUVARLAMAK İSTEDİLER; SİLAH DOĞRULTTULAR'
Baba Nerse'nin durumu bildirdiği MEYA-DER Amed şube yöneticileri Bismil'e giderek üç yolda cenaze aracını bekledi. Karşılanan cenaze Bismil ile Amed yolu boyunca polis tacizine maruz kaldı. Polisin cenaze aracının önüne geçtiğini belirten MEYA-DER Amed Şubesi Yöneticisi Kasım Pervane, yaşananları şöyle anlattı: "Sivil polis aracı durmadan bizim aracı sollayarak önüme çıkıyordu. Bu şekilde aracı şarampole yuvarlamak istiyorlardı. Diyarbakır kent merkezine girmemize az bir yol kala polis aracı, hızla seyir halinde olmamıza rağmen aniden önümüze geçerek durdu. Bu esnada aracı şarampole yuvarlamaktan son anda kurtardım. Araçta bulunan çelik yelekli sivil polisler, ellerinde bulunan keleşleri üzerimize doğrultarak yanımıza kadar geldiler. Kendilerine tepki gösterince bana 'Bırakın cenazeyle ilgilenmeyi o sizin işiniz değil' şeklinde cevap verdiler. Tehtitvari konuşmadan sonra tekrar araçlarına bindiler. Bizde cenazeyi hastaneye getirdik."
Nerse'nin cenazesi otopsi işlemleri için getirildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bekletilirken, otopsi işlemlerini gerçekleştirecek olan savcı ise henüz hastaneye gelmedi. Nerse'nin ailesi duruma tepki gösterdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder