30 Temmuz 2015 Perşembe

Cizre’de polisin katlettiği Nerse’yi on binler son yolculuğuna uğurladı

Şırnak’ın Cizre ilçesinde dün akşam polisin ellerini arkadan kelepçeleyerek, yaralı halde ölmesini bekleyerek katlettiği 17 yaşındaki Hasan Nerse on binlerin “PKK halktır, halk burada” sloganıyla toprağa verildi.




Cizre’de dün akşam polisin ellerini arkadan kelepçeleyerek yaralı halde yerde ölmesini bekleyerek katlettiği 17 yaşındaki Hasan Nerse on binler tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
Nerse’nin naaşı bugün akşam saatlerinde Amed’den otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından kalabalık bir konvoy eşliğinde Cizre’ye getirildi. Aralarında HDP Şırnak milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ve Ferhat Encü, STK temsilcileri, HDP ve BDP’li yöneticilerin, belediye eşbaşkanlarının da bulunduğu on binlerce kişi, “şehit namirin”, zılgıt, alkış ve “Biji Serok Apo”, “PKK halktır, halk burada”, “İntikam” sloganlarıyla Nerse’nin cenazesini karşıladı. Polis tarafından katledilen Hasan Nerse ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri, KCK ve PKK bayrakları taşıyan kitle Dörtyol’a doğru yürüyüşe geçti.
Kitle, Dörtyol’da ise, Nerse’nin polis tarafından katledildiği Nusaybin Caddesi’ne geçerek yürüyüşe devam etti. Polis cenazenin ilçeye girmesiyle birlikte yürüyüş güzergahına sayısız gaz bombası atarken, yürüyüş esnasında ise ortada polisin olmaması dikkat çekti. Kitlenin Nerse’nin katledildiği noktaya ulaşmasıyla birlikte “İntikam” sloganları atılmaya başlandı.
Alkış, zılgıt ve sloganlar eşliğinde Nusaybin Caddesi boyunca yürüyen kitle burada Hasan Nerse’nin cenazesini cenaze aracından alarak, Cizre Asri Mezarlığı’na kadar yürüdü. Cizre Asri Mezarlığı’nda Ey Raqib eşliğinde saygı duruşu ardından konuşma yapan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız Hasan’ın Cizreli bir genç olduğunu ve polis tarafından insanlık dışı bir şekilde katledildiğini belirtti.
Sarıyıldız şunları belirtti: “Sivil bir halkı kovalayıp tarayarak, yaralıları da ellerini arkadan kelepçeleyerek ölmesini beklemek infaz değil de nedir? AKP hükümeti egolarını tatmin etmek ve tek başlarına iktidar olmak uğruna insanları katlediyor. Böyle bir siyasi anlayış bir ülkeyi nasıl tek başına yönetebilir” diyen. Bizler gençlerimizi çıkarları uğruna katleden kirli zihniyeti kınıyoruz, lanetliyoruz.”
‘KATİLLER BİR GÜN BUNUN HESABINI VERECEK’
Sarıyıldız’dan sonra Hasan Nerse’nin babası Hacı Nerse bir konuşma yaptı. Oğlunun polisler tarafından açık bir şekilde katledildiğini ve bunu kabul etmeyeceklerini belirten Nerse, “Oğlum Kürt halkına feda olsun. Ama oğlumu vahşice katledenler bir gün bunun hesabını verecektir. Bizler bu onurlu ve haklı davamızdan vazgeçmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Hasan Nerse toprağa verildi. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder