27 Temmuz 2015 Pazartesi

YPG: Kobanê Şehitleri İntikam Hamlesi büyük bir başarı ile sonuçlandı-YENİLENDİ



YPG Basın Merkezi, YPG / YPJ güçlerinin Kobanê’nin güneyinde başlattığı Kobanê Şehitleri İntikam Hamlesi’nin büyük bir başarı ile sonuçlandığını duyurdu.


DAİŞ çetelerinin saldırılarında merkez bir konum arz eden Sirîn kasabası ve çevresinin hedeflendiği temizleme hamlesinde çetelere önemli darbeler vurulduğunu açıklayan YPG Basın Merkezi, “Bu askeri başarı, Kobanê açısından ciddi risk teşkil eden Girê Spî'deki çete varlığının sonlandırılması ardından elde edilen tarihi önemde bir başarıdır. Sirîn kasabasının özgürleşmesiyle Kobanê ve kırsalına yönelik çete saldırılarının önü alınmış ve ortak yaşam projesine dayalı demokratik Suriye hedefine bir adım daha yaklaşılmıştır” dedi.
“Dün Fırat Nehri kıyısında kuzey ve güney yönlerinde ilerleyen güçlerimiz operasyonlarını sonuçlandırmıştır. Bu alanda 1 köy ve bazı küçük mezralar çete işgalinden kurtarılmıştır. Çete gruplarının, Sirîn kasabasında bulunan silah ve cephanelerini Fırat Nehri’nden geçirmeye çalıştığını fark eden güçlerimiz cephane konvoyunu hedef almıştır” diyen YPG Basın merkezi, burada bir cephane kamyonu ve çevresinde bulunan 2 askeri araç içindeki çetelerle birlikte imha edildiğini, bu alanda tespit edilen 17 çete üyesinin öldürüldüğünü kaydetti.
Fırat Nehri kıyısında ilerleyen YPG /YPJ güçlerinin birleşmesiyle eş zamanlı olarak Sirîn kasabasını özgürleştirme operasyonu başlattığını da vurgulayan YPG Basın Merkezi açıklamasında şunlara yer verdi: “Dün öğlenden sonra başlayan operasyon hızlı bir şekilde ilerlemiştir. Çete grupları güçlerimizin ilerleyişini engelleyebilmek için patlayıcı yüklü bir araçla intihar saldırısı düzenlemiştir. Araç, uzaktan patlatılarak imha edilmiştir. Güçlerimiz daha sonra ilerleyerek kasabanın güneyinde bulunan Elektrik santralini ele geçirmiştir. Bu alanda 7 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz 2 çete cenazesiyle birlikte 1 adet BKC, 800 adet BKC mermisi, 2 adet kalaşnikof, 1 adet telsiz cihaz ve 7 adet B7 roketatar mermisi ele geçirmiştir.
Güçlerimizin operasyonu karşısında tutunamayan çete gruplarına büyük darbe vurulmuştur. Güçlerimiz öğlen saatlerinde Sirîn kasabasını tümüyle temizleyerek özgürleştirmiştir. Güçlerimiz, kasabada ve çevresindeki köylerde arama-tarama faaliyetlerine devam etmektedir.
Sirîn kasabasının batısında yer alan ve önceki gece güçlerimiz tarafından özgürleştirilen Radyo Tepesi yakınındaki bir köyde yapılan aramalarda çetelere ait 1 adet BKC, 200 adet ve 1 sandık BKC mermisi, 1 adet B7 roketatar, 5 adet B7 roketatar mermisi ele geçirilmiştir.”


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder