27 Temmuz 2015 Pazartesi

Reece Harding için Melbourne’de görkemli tören

Rojava’da YPG saflarında DAEŞ çetelerine karşı savaşırken hayatını kaybeden Avustralyalı Reece Harding (Bagok) için Melbourne’de bir cenaze töreni düzenlendi.



Ülkenin dört bir yanından çok sayıda Kürt yurtseverinin ve Avustralyalının katıldığı cenaze töreni Kürdistan Demokratik Toplum Merkezi’nde yapıldı. Saat 14’te Harding’in cenazesinin merkeze getirilmeisyle başlayan törende Harding ailesi de hazır bulundu.
Sloganlar ve zılgıtlarla karşılanan cenaze Çerxa Şoreşe marşı okunduktan sonra merkezin salonunda bir gören gerçekleştirildi.
Avustralya ve Kürt ulusal marşı ile başlayan törende ilk sözü NAV-KURD adına Fatoş Yılmaz aldı. Harding ailesini selamlayan Yılmaz, Reece Harding gibi kahramanların suçsuz insanların katledilmesine, tecavüzlere seyirci kalmayıp Kürdistan’a giderek birer umut olmak istediğini anlattı. Harding’in bir özgürlük sembolü olduğunu ve Kürtler ile Avustralyalılar arasında bir köprü kurduğunu belirten Yılmaz, Harding ailesine yönelik olarak “Siz değerli Harding ailesinin şunu bilmesini isterim ki, artık bu büyük Kürt ailesinin bir parçasısınız. Böyle değerli bir evlat yetiştirdiğiniz için sizlerle ve Reece ile gurur duyuyoruz” dedi.
Yılmaz’dan sonra Sydney-Avustralya Kürt Derneği adına konuşan Brusk Aeiveri, bugün Harding’in mücadelesini kutlamaya geldiklerini belirterek Rojava Kürtlerinin mücadelesinde Kürtlerin yanında olan Reece Harding’in insanlığı savunduğunu anlattı. Aeiveri, Harding’in Kürtlerin gurur kaynağı olduğunu ifade etti.
Törende son olarak geleneksel Kürt kıyafetleri giymiş olan Reece Harding’in annesi Michelle Harding yaptı. Gözyaşları arasında kısa bir konuşma yapan anne Harding, Kürt toplumunun kendilerine verdikleri destek için teşekkür etti. Harding konuşmasını Kürtçe “Yaşasın Kürdistan- Kürdistan’ı seviyorum” sözleriyle bitirdi. Anne Harding’in konuşmasının artık törene katılanlar dakikalarca “Şehitler Ölümsüzdür” sloganı attı.
Cenaze daha sonra merkezden çıkarılarak uğurlandı. Uğurlama sırasında katılımcılar çok sayıda güvercin uçurdu.
Harding için ailenin yaşadığı Queensland eyaletinde bir aile töreni düzenlenecek. Cenaze burada toprağa verilecek.
Öte yandan cenaze töreni Avustralya’nın tüm büyük televizyon kanalları ve gazetelerinde ilk haberler arasında verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder