27 Temmuz 2015 Pazartesi

Gerilla, askeri hareketliliğe eylemler cevap veriyor

HPG Basın İrtibat Merkezi, Kuzey Kürdistan’da Türk ordusunun artan askeri hareketlilik ve operasyonlara karşı gerilla güçlerinin etkili eylemler ile cevap verdiğini bildirdi.


HPG Türk ordusunun askeri hareketliliği ve gerilla eylemliliğine ilişkin şunları belirtti:
"25 Temmuz günü akşam saat 23.00'te Amed'in Lice ilçesine bağlı Fis ve Celkê köyleri arasında bulunan alanda Şehit Rojhat ve Şehit Navdar adlı gerillalarımızın daha önce şehit düştüğü mıntıkada operasyon kapsamında hareket halinde bulunan TC ordusu askerlerine yönelik gerillalarımız tarafından bir sabotaj eylemi gerçekleştirilmiştir. Eylemde Türk ordusunun kayıpları netleştirilemezken Türk ordusu 2 saat boyunca tank, obüs, havan ve A-4 ağır silahlarıyla bölgeyi geniş bir bombardımana tabi tutmuştur. Türk ordusunun bu saldırıları sonucu binlerce dönüm arazi bölge halkının ekinli arazisi ve civarda bulunan evler de yanmıştır. Bölgede halen yangın devam etmektedir.
24 Temmuz gününden itibaren Amed Eyaletimize bağlı Şehit Remzi, Şehit Kendal, Şehit Serxwebun ve Şehit Serhat alanları üzerinde insansız hava araçları yoğun keşif uçuşları gerçekleştirmiştir. Bu keşif uçuşları halen devam etmektedir.
26 Temmuz günü gece saat 00.00'da Bitlis'in Tatvan ilçesi merkezinde bulunan TEM nizamiyesinde bulunan polislere yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. B-7 ve ferdi silahlar ike vurulan Nizamiye tümden imha edilmiştir. Burada net olarak 3 polis öldürülmüştür. Bu eylem Şehit Bawer intikam Timi tarafından gerçekleştirilmiştir.
26 Temmuz günü Serhat Eyalet Komutanlığımızca Van’ın Erciş ilçe merkezinde Hükümet Konağı güvenliğini sağlayan polislere yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem yapılmıştır. Yapılan eylemde etkili vuruşlar sonucunda 1 polis öldürülmüş 1 polis de yaralanmıştır.
25 - 26 Temmuz günleri Erzurum'un Karayazı ilçesine bağlı Çorova ve Mela Osman yolları arasında TC ordusu yoğun pusulamalar yapmaktadır. Yine T.C Ordusu Karayazıya bağlı Gırê Sor köyü ve çevresinde yoğun keşif faaliyetlerine başlamıştır.
25 Temmuz akşamı saat 21.30 Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı Hudut karakoluna yönelik gerillalarımız tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Burada net olarak 5 asker yaralanmıştır.
Aynı gün Nusaybin merkezde Hükümet Konağı civarında bulunan Akrep tipi askeri araca yönelik Gerillalarımız B-7 ve ağı silahlarla bir eylem gerçekleştirmiştir. Burada alınan bilgelere göre araçta bulunan 2 asker ölmüştür.
26 Temmuz günü akşam saat 22.30'da Nusaybin merkezde bulunan Trafik Şubesine yönelik gerillalarımız bir eylem düzenlemiştir. BKC, B-7 ve ferdi silahlarla etkili yapılan vuruşlar sonucunda 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştır.
26 Temmuz günü öğlen 11.30 ile 12.00 arası Dersim'in Hozat ilçesine bağlı Akbaran alanı üzerinde Kobra tipi helikopterlerin yoğun hareketliliği yaşanmıştır.
Yine aynı gün Amutka karakolu ağır silahlar eşliğinde etrafını ve araziye rastgele vuruşlar yapmaktadır. Bu bölgede başlayan yangın halen devam etmektedir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder