16 Mart 2015 Pazartesi

Ludwigshafen ve Montpellier'de kongreler

HABER MERKEZİ

Ludwigshafen kentinde düzenlenen Demokratik Kürt Toplum Merkezi kongresinde konuşan NAV-DEM Eş Başkan Yardımcısı Doğan, Newroz ve seçim döneminin önemine işaret ederek, örgütlenme çalışmalarının büyütülmesi gerektiğini belirtti.




LUDWİGSHAFEN

Almanya'nın Ludwigshafen kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi 2. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına yapılan saygı duruşunun ardından başlayan kongrenin açılış konuşmasını Eş Başkan Cano Yıldız yaptı. "1 yıllık çalışmamızı Rojava Devrimi'ne adıyoruz" diyen Yıldız, "Bu kongremizin, yıl dönümüne denk gelmesi nedeniyle Halepce Katliamı'nda yaşamını yitirenlere ve yine son haftada Rojava'da şehit düşen üç enternasyonalist devrimciye adıyoruz" diye ekledi.

'HER AİLEYE ULAŞILMALI'

Kongreye katılan NAV-DEM Eş Başkan Yardımcısı Bahattin Doğan ise Newroz'a ve seçimlere işaret ederek, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın büyük bir çağrısı olacak. 7 Haziran'da genel seçimler olacak. Avrupa'da yaşayan Kürt halkı ve dostları olarak kendimizi en iyi şekilde örgütlemeliyiz. Kongrede seçilecek olan arkadaşlarımızın her aileye mutlaka ulaşması, onları Kürt Toplum Merkezlerine çekebilmesi lazım" diye konuştu.

Kongrede Demokratik Güç Birliği'nde yer alan AGİF, MLKP, ATİF, ADHF, DİDF, KOMAW, FEDA, CİK, FKE kurumlarının da destek mesajları okundu.

EŞ BAŞKANLAR BÜYÜKÖZTÜRK VE DOĞAN

Yapılan seçimde Ludwigshafen Kürt Toplum Merkezi'ne toplam 85 kişi seçildi. Disiplin, denetleme ve örgütlemeden oluşan toplam dokuz komisyonun oluşturulmasına karar verilen kongrede, eş başkanlığa ise Kudret Büyüköztürk ve Halis Dogan seçildi.

MONTPELLİER

Fransa'nın Montpellier kentinde faaliyet gösteren Alan Meclisi de yıllık kongresini gerçekleştirdi.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde yaşamını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan kongrede güncel siyasal değerlendirme yapıldı. Maliye ve çalışma raporlarının okunmasının ardından belgeler delegelerin oyuna sunuldu.
Üyelerin eleştiri ve önerilerinin alındığı kongrede Örgütlenme, Barış-Uzlaşma, Kültür, Gençlik, Dış İlişkiler, Şehit ve Yardımlaşma komisyonlarını kapsayan 33 kişilik meclis oluşturuldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder