16 Mart 2015 Pazartesi

Almanya’da aşırı sağcıların politikacılara ölüm tehditleri

BERLİN / ANF
Almanya’da aşırı sağcıların, mültecilere yardım edilmesinden yana olan politikacılara yönelik tehditleri dikkat çekici boyutlara ulaştı. Bazı kentlerin belediye başkanlarından sonra, Federal Meclis Başkan Yardımcısı Petra Pau da, kendisine yönelik tehditlerden dolayı devletin daha fazla koruma tedbiri almasını istedi.



Sol Parti (Die Linke) milletvekili Petra Pau, mültecilerin barınma sorunlarına çözüm bulunması amacıyla gösterdiği çabalardan ötürü tehditler aldığını söyledi.
Pau’nun çabalarını içine sindiremeyen ırkçı ve yabancı düşmanı kesimler iki hafta önce kadın milletvekilinin evinin önüne kadar yürüyüş düzenlemiş ve ırkçı sloganlar atmışlardı.
Şahsına yönelik tehditlerin Facebook üzerinden de devam ettiğini kaydeden Petra Pau, aynı tehditlerin daha sonra Twitter üzerinden de yapıldığını söyledi. Twitter üzerinden yapılan tehditte Pau’ya, ‘haftaya bulunduğunuz yere de gelelim mi?’ şeklinde sözler sarfediliyor.
Pau, kendisini tehdit edenlerin Marzahn’da mültecilere karşı gösteriler düzenleyen ırkçı NPD’li politikacıların da bulunduğu hareketin üyesi olduğu görüşünde.
Irkçı tehditlere karşı siyasetçilerin evlerinin ve özel yaşamlarının da korunmasını isteyen Petra Pau, “Devlet bunu sağlamalıdır. Bu, Berlin’de, Tröglitz’de ya da herhangi bir yerde de olsa...” dedi.
BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETMEK ZORUNDA KALMIŞTI
Almanya’da ırkçı ve mülteci karşıtı grupların saldırı ve tehditleri son dönemlerde dikkat çekici boyutlara ulaşmıştı. Geçtiğimiz günlerde Sachsen-Anhalt eyaletine bağlı Tröglitz kasabasının bağımsız Belediye Başkanı Markus Nierth, aşırı sağcıların evinin önünde gösteri düzenlemesi sonrasında istifa etmişti.
İstifa eden belediye başkanı, kendisinin ve ailesinin güvende olmadığını söylemişti. Tröglitz’de başka kentlerden gelen aşırı sağcılar, 3 bine yaklaşan nüfuslu kasabaya yaklaşık 40 kadar mültecinin alınması kararına karşı haftalardır eylem düzenliyorlardı.
Doğu Almanya’nın büyükşehirlerinden olan Magdeburg’un Sosyal Demokrat Parti (SPD)’li Belediye Başkanı Lutz Trümper’e yönelik ölüm tehditleri de ortaya çıkmıştı. Trümper’e, gamalı haç ve SS sembollerinin bulunduğu ölüm tehditi içeren mektuplar gönderilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder