16 Mart 2015 Pazartesi

Fransa’nın Nancy kentinde seçim paneli



STRASBOURG

Fransa’nın Alsace-Loraine bölgesinde Nancy Komisyonu seçim paneli düzenledi. Panelde konuşan HDP-Brüksel Temsilcisi Ömürcan, HDP'nin yarattığı ittifakların AKP'yi korkuttuğunu vurguladı.


Fransa’nın Alsace-Loraine bölgesinde, 7 Haziran'da Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da düzenlenecek genel seçim çalışmaları kapsamında 8 alanda oluşturulan komisyonlardan Nancy Komisyonu bir panel düzenledi.
Salle Jaques Breil’de gerçekleştirilen panele MLKP, DHB, Partizan, EMEP, AKM ve Nurhak Anadolu Kültürevi katıldı.

20 kişilik seçim komisyonunun düzenlediği panel divan seçimi ile başladı. Divanda, Ali Haydar (MLKP), Hüseyin Birdemir (HDP), Songül Ömürcan ( HDP-Brüksel), Kasım Kaplan ( FUAF-KDBB), Mansur Çadır ( AKM), Murtaza Polat ( HDP), Kadir Bülbül ( NAK) temsilcileri yer aldı.

Açılış konuşmasını yapan Birdemir, seçim çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

'AKP'Yİ KORKUTAN CEPHEYİ OLUŞTURALIM'

HDP-Brüksel Temsilcisi Songül Ömürcan,  divan ve toplantı bileşenlerinin farklı görüş ve kurumlardan oluşmasının memnun edici olduğunu söyledi. Her inanç, dil, ideoloji ve görüşteki insanların kendilerini ifade edebileceği demokratik bir geleceğe değinen Ömürcan, "AKP’yi korkutan, hırçınlaştıran ve hayallerini yıkan bu birlik gücünü inşa etmek için, birlik ve beraberlik içinde, ötekileştirmeden, dıştalamadan halkların mücadelesi için, halkların demokratik muhalefet cephesini oluşturalım" ifadelerini kullandı.

Panelin ikinci oturumu eleştiri, öneri ve sorularla sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder