16 Mart 2015 Pazartesi

CDK-F: Fransa’daki Newrozlara güçlü katılalım



Kürdistan halkı Kürdistan’ın dört parçasında Newroz ateşini harlarken, Avrupanın birçok kentinde Newroz etkinlikleri start aldı. Zalim Dehaklara karşı Çağdaş Kawaların Kobané'de verilen efsanevi  tarihi direniş ruhu ve coşkusuyla Newroz alanlarında özgürlük ve zafer halayına duralım” diyen Fransa Demokratik Kürt Konseyi, Fransa çapında Kürdistanlıları yapılacak Newroz etkinliklerine katılmaya çağırdı.


Haksızlıklara karşı direnişin, eşitlik ve özgürlüğün bayramı olan Newroz 2015 yılında daha coşkulu, bilinçli ve Rojava Devrimi’nin ruhuyla kutlayalım” diyen CDK-F, Fransa çapında Newroz etkinlikleri kapsamında Perşembe günü yabancı dostlar için resepsiyon, Cuma günü meşaleli yürüyüşler ve 21 Mart günü ise Fransanın değişik kentlerinde Newroz şenliklerinin organize edildiğini duyurdu.

“Sosyal medyada yayınlanan haberlere göre Newroz günü 17 Peşmerge ölüm kafeslerinde cayır cayır yakılmak ve bu vahşi katliamla halkımıza, dostlarımıza ve devrimimize gözdağı verilmek istenmektedir diyen Fransa Demokratik Kürt Konseyi, Cuma günü gerçekleşecek yürüyüşlerde Kürt halkına dönük katliam politikasına karşı alanlarda olacaklarını duyurdu.

CDK-F , “IŞİD faşizmine karşı direnmek, Newroz bayramını Başkan Apo'yu özgürleştirme bayramına dönüştürmek için 20 Mart Cuma günü saat 18:00'de Paris, Marsilya, Monpellier, Starasbourg, Rennes, Lyon ve Fransa'nın birçok kentinde yapacağımız meşaleli yürüyüşe güçlü bir biçimde katılmaya çağırıyoruz... dedi.


Champigny Parc du Plateau’da gerçekle
şecek Paris Newrozu saat 10.00dan itibaren başlayacak. Söz konusu Newroz etkinliğinin bütün hazırlıklarının tamamlandığını duyuran CDK-F, Demirci Kawa'nın yakmış olduğu direniş ateşini, Çağdaş Kawa Mazlum Doğan'ın "direniş zafere teslimiyet ihanete götürür" şiarıyla daha da gürleştirelim; Kobané'de, Arinler, Mirxanlar, Kader Ortakaya, Eric Scurfield, Ashley Johnston,Suphiler, İvana ve daha binlerce özgürlük kahramanı olan Kürdistan şehitlerini anarak, halkımızın öncülüğünde zalim IŞID'e karşı Ortadoğu'da geliştirilen insanlık devrimine omuz verelim... diyerek Newroz ateşlerinin bu yıl Kobane zaferinin coşkusuyla yakıldığına dikkat çekti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder