16 Mart 2015 Pazartesi

Halepçe anısına operasyon: 13 çete öldürüldü



Gerillalar ile peşmege güçleri Kerkük’te Halepçe Katliamı’nın yıldönümü anısına bir operasyon başlattı. operasyonda Wehdê, Xalid ve Seedê köyleri özgürleştirilirken, 13 çete de öldürüldü.


HPG Kerkük Komutanlığı, Halepçe Katliamı'nın 27'inci yıldönümü anısına Kerkük’te HPG–YJA Star gerillaları ile peşmerge güçlerince ortak bir operasyon gerçekleştirdiğini belirtti.

“Kerkük'un Dakok ilçesine bağlı Wehdê, Xalid ve Seedê köylerine yönelik HPG – YJA Star gerillalarımız ile peşmerge güçlerince ortak bir operasyon başlatılmıştı” denilen HPG açıklamasında, “Bu operasyon 16 Mart bugün sabah saat 5'te Koalisyon uçaklarının saldırısı ile ağır silahlar eşliğinde başlatılan yoğun vuruşlar ardından sürdürülmüş ve Wehdê, Xalid ve Seedê köyleri özgürleştirilmiştir. Yer yer çatışmalar yaşanırken kısa sürede bu köylerde bulunan çeteler alandan kaçmak zorunda kalmıştır. Bu operasyonda Wehdê köyünde 7, Xalid ve Seedê köylerinde 6 olmak üzere toplam 13 çete cenazesinin üzerine gidilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder