16 Mart 2015 Pazartesi

Halepçe kurbanları Stockholm’de anıldı



STOCKHOLM

Stockholm’de Halepçe Katliamı'nda yaşamını yitirenler anıldı. Etkinlikte, Kürtlerin Kobanê direnişiyle artık soykırımlara izin vermeyeceğini gösterdiği belirtildi.

İsveç’in başkenti Stockholm’de Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nin çağrısı üzerine Stockholm Kürt Kültür Derneği'nde Halepçe Katliamı'nda yaşamını yitirenler için anma etkinliği düzenlendi. 

Etkinlikte, yeni soykırım ve katliamların önlenmesinin Önderlik etrafında örgütlenmek ve saldırılara karşı hazırlıklı olmaktan geçtiği vurgulanarak, Kobanê’de DAİŞ çetelerine karşı gösterilen tarihi direniş örnek gösterildi.

'KÜRTLER ARTIK SOYKIRIMA İZİN VERMİYOR'

Etkinlikte konuşan Nazif Mayi, ulus devletlerin egemenliklerini sürdürebilmek adına kendinden farklı olanları ortadan kaldırmak için soykırıma başvurduklarına değindi. Tarih boyunca Kürt ve diğer halklara yönelik yapılan soykırımlara işaret eden Mayi, günümüzde de Kürtlere yönelik  Şengal, Kobanê’de soykırım girişimlerinin olduğunu ancak gösterilen kararlı direnişle bu girişimlerin boşa çıkarıldığını ifade etti.

Karwan Sait ise, Halepçe’de 5 bin kişinin öldüğünün söylendiğini ancak gerçekte bu rakamın çok daha fazla olduğuna, kimyasal silahların kullanılması sonucu kanser hastalığına yakalanan pek çok Halepçelinin daha sonraki yıllarda yaşamlarını yitirdiklerine dikkat çekti.

Etkinlik, Halepçe Katliamı'nın ve yol açtığı sonuçların konu alındığı belgesel-filmin gösterimiyle devam etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder