16 Mart 2015 Pazartesi

'DAİŞ Türk devletinin yardımıyla saldırdı; görüntüler elimizde'


MEHMET NURİ EKİNCİ/SERÊKANÎYÊ
DAİŞ çetelerinin Kobanê, Til Hemis ve Til Berak yenilgilerinin üstünü örtmek için Til Temir ve Serêkaniyê'de saldırılara giriştiğini söyleyen Serêkanîyê YPJ Cephe Komutanlarından Çiçek Xemgin, ancak DAİŞ'in yok olmaya doğru gittiğini belirtti. Türk devletinin halen DAİŞ çetelerini aktif bir şekilde desteklediğini söyleyen Xemgin, Tilxenzir çatışmasında Türk karakol ve mevzilerinden yapılan ateşin, askeri araçlarla taşınan yaralı çetelerin ve karakola sığınan çetelerin görüntülerinin ellerinde olduğunu ıkladı.  


YPJ Serêkaniyê Cephe Komutanlarından Çiçek Xemgin, son yaşadıkları çatışmaya ilişkin bilgiler verdi...
'TÜRK SINIRINDAN SUİKASTLA ARKADAŞLARIMIZ VURULDU'
Til Temir'de başlayan ve Serêkaniyê'de devam eden çete saldırılarını Türk devletinin Rojava'ya karşı yürüttüğü politikalardan bağımsız ele alınamayacağına dikkat çeken Xemgin, Serêkaniye'deki Til Xenzir saldırısına aktif olarak Türk devletinin yardım ettiğini ve çeteleri kendi sınırlarından kendi güçleri üzerine sürdüğünü belirtti.
Xemgin, şunları anlattı:
"Saat 03.00'te görüntülerini aldık, 04.00'te ise çatışma başladı. Saldırıya gelen çetelerin bir kısmı Raviya’dan geldi. Diğer kol ise Türkiye sınırını kullanarak saldırı yaptı. Çetelerin Türkiye toprakları üzerinden saldırdığına dair arkadaşlarımızın çektikleri görüntü ve fotoğraflar elimizde duruyor.
Çatışmalar başladıktan sonra askeri araçlar sınıra gelerek çetelerin yaralılarını aldı. Daha sonra sıkıştırdığımız çeteler Türk askerlerinin mevzilerinin altına gidip oradan mevzilenerek üzerimize ateş attı. Çatışma sınıra çok yakındı ve Türk sınırından suikastla arkadaşlarımız vuruldu.
Serêkaniyê'deki çatışmalar Tilxenzir köyünün üstündeki bir tepede devam etti. Bazı çevreler çetelerin amaçları doğrultusunda antipropaganda yapmak istedi. Ancak DAIŞ çetelerinin psikolojik olarak üstünlüğünü elde etmek için böyle bir girişimi var, buna dikkat etmek lazım. Çetelerle çatışma sadece bir tepe durdu. Şimdi orası yine güçlerimizin kuşatması altında bulunuyor."
'SAVAŞIN BİR TARAFI TÜRK DEVLETİDİR'
Çetelerin Til Hemis ve Til Berak yenilgisinden sonra son bir hamle olarak Til Temir ve Serêkaniyê'ye saldırdığını söyleyen Xemgin, bu alanlara saldırının tamamen özel bir hedef olarak ele alındığına işaret etti. Alanın stratejik yapısı bilindiğinden saldırı yapan güçlerin tümünün özel olarak Helep ve diğer yerlerden getirildiğini ve çoğunluğunun yabancı özel güçlerden oluştuğunu ifade eden Xemgin, "Bu güçler ağır silahlarla saldırarak sonuç almak istediler. Ancak biz çetelerin saldırılarını kırdık" diyerek, şöyle devam etti: "Bomba yüklü araçlarla saldırı yapmak istediler. Onu da işlevsizleştirerek içindeki çeteyi de öldürdük.  Daha önce de çetelerin Serêkaniyê ve sınır hattındaki çatışmalar başladığında Türk sınırından güçlerimize saldırı oluyordu. Bu defa da Türk askerleri içinden arkadaşlarımız suikast ile vuruldu. Yaralanan arkadaşlar Türk devletinin mevzilerinden kendilerine ateş edildiğini söyledi. Zaten Türk mevzi ve karakolundan ateş açılınca ve çeteler karakol önünden mevzilenip ateş atınca biz de cevap vermek zorunda kaldık.
Çetelerden bir kaçını sınır üstünde vurduk. Ve mevzi kazmalarına izin vermedik. Sağ kalanlarsa sınırı geçip karakolun içine girdiler. Gece çetelerin kaldığı tepeye saldırı gerçekleştirmek istedik. Yine Türk tarafından ağır silahlarla üzerimize ateş atıldı. Belli ki, oradan termal ve gece görüşleri ile hareketimiz takip ediliyordu. Biz bu hatta yaptığımız savaşta kesinlikle şunu iddia ediyoruz: Biz sadece DAİŞ çetelerine karşı savaşmadık. Türk devletinin saldırılarına da maruz kaldık. Çeteler Türk devletinden yardım almamış olsa ve bizzat savaş koordinesi karakoldan yapılmasa saldırmaya güçleri yetmezdi. Bu savaşın bir tarafı Türk devletidir, bu bir kez daha burada doğrulanmış oldu."
'HEPSİNİ TEMİZLEYECEK GÜÇ VE İRADEYE SAHİBİZ'
Daha önce de Serêkanîye'de en kıt imkanlarla çetelere karşı savaş verdiklerini ve çeteleri söküp attıklarını hatırlatan Xemgin, "Şimdi YPG büyümüş, imkanlar artmıştır. Bu aşamada sadece halkımızın kazanımlarının önüne geçmek için bu çeteler tekrar devreye konuldu. Çeteler bir adım dahi ilerleyemez. Şimdi Türk sınırları içinde çetelerin tekrardan toparlanıp saldırı hazırladığını biliyoruz. Karakolda çeteleri toparlatıldığının bilgisini alıyoruz. Ama bu çeteleri de kırmaya yeminliyiz. Bu direnme ve kararlılıkla sadece DAİŞ çeteleri değil  kim girerse girsin, bizim için çok fazla sorun değil. Hepsini temizleyecek güç ve iradeye sahibiz" diye konuştu.
"Daha önce biz Tilxenzir köyünde durmuyorduk. Onun üstündeki bir tepede duruyorduk.  Tüm savaş zaten bu tepede gelişti. Çeteler bu tepe için Rakka, Tilabya ve Aile tarafından da güç getirmişti. Çeteler kendi yayın organlarında çok kabarık bir YPG savaşçısını vurduklarını söylüyorlar. Bu tamamen yalan, uydurma ve propaganda amaçlıdır. Bu savaşta toplam kayıplarımız -bazı arkadaşların akıbetleri belli değil- 15 ile 20 arasıdır. Bazı kayıp arkadaşlarımız var ve akıbetleri belli olmadığı için tam şehit sayımızı veremiyoruz" diyen Xemgin, savaş tarzlarında çok büyük bir güç olarak savaş yürütme gibi bir yaklaşımları olmadığını, savaşı birkaç arkadaşlarının yürüttüğünü, diğerlerinin ise onların savunmasını yaptığını dile getirdi.
'DAİŞ'İN SONU GELİYOR'
Çetelerin Kobanê, Til Hemis ve Til Berak'ta büyük darbeler aldıklarını vurgulayarak, "Bu yedikleri darbeler karşısında halen var olduklarını göstermek için Tük devletinin yardımı ile böyle bir saldırı yaptılar" diyen Serêkanîyê YPJ Cephe Komutanlarından Çiçek Xemgin, şunları ekledi: "Bu DAİŞ çetelerinin son saldırı gerçeğinde şunu net gördük; çöküntüye girdikçe saldırı ve savaşı en kirli bir şekilde yürütüyor. Bu dünyadaki tüm kirli oluşumlar için geçerli bir durum. DAİŞ çeteleri yok olmaya doğru gidiyor, bunu çok net olarak söyleyebiliriz. Bu son direnişimiz onun sonunu getirecek. Sadece Türk devleti değil, tüm dünya da destek verse yok olmak zorunda. Çünkü çeteler girdikleri her yerde insanlık namına ne varsa saldırıyor. Kara dünyalarında saldırı ve ganimet kültürü vardır.  Talan, katletme, kaçırma mantığı insanlığın artık kabulleneceği bir şey değildir. Bunu herkes artık görüyor.
Bu savaşta bizimle çetelere karşı savaşanların büyük bir kısmı Arap halkından savaşçı arkadaşlardır. Şehit düşen arkadaşların bazıları da Arap halkından YPG savaşçı arkadaşlardır."


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder