16 Mart 2015 Pazartesi

Berlin’de 34 göçmen kurumundan HDP’ye destek!



BERLİN: 

Berlin’de değişik halklardan ve inanç gruplarından 34 kuruluşun temsilcisi ortak bir basın açıklaması yaparak 7 Haziran’daki seçimlerde HDP’yi destekleyeceklerini bildirdi. Kurum temsilcileri, “HDP'nin başarıyla çıkması için bütün olanaklarımız ve enerjimizle çalışacağız” dedi.

Türkiye ve Kuzey Kürdistan’da 7 Haziran’da yapılacak genel seçimler öncesinde Avrupa’nın değişik kentlerinde faaliyet yürüten göçmen kuruluşlarının HDP’ye destekleri giderek artıyor. 

34 KURUM TOPLANTI DÜZENLEDİ

Almanya'nın başkenti Berlin’de bulunan Türkiyeli, Kürt, Laz, Çerkes, Ermeni, Asuri-Süryani, Rum ve Alevi, Müslüman, Ezîdî ile çeşitli sol-demokratik örgütlerin aralarında bulunduğu 34 kurum ve organizasyon ortak basın toplantısı düzenledi.
Göçmenlerin yaşadığı Kreuzberg semtinde bulunan Tiyatrom adlı tiyatro salonunda gerçekleşen basın toplantısına çok sayıda kurum temsilcisi ve aydın katıldı. 

AKP VE CHP'YE ELEŞTİRİ

Basın açıklamasını okuyan, Omcalı Derneği Başkanı Hasan Uzun, AKP'nin başta Kürt ve Alevi sorunu olmak üzere hiçbir sorunu çözmediğine, tam tersine otoriter ve totaliter bir sistem kurduğuna dikkat çekerek, şunları ifade etti:

“CHP ve diğer bütün düzen partileri var olan sorunları çözecek program ve perspektife sahip olmadıkları gibi tekçi, statükocu zihniyeti devam ettiriyorlar. İşçiler, Aleviler, Kürtler ve ezilen toplumsal grupların sorunları devam ediyor. Genel seçimler yeni bir yaşamın kurulması ve sorunların çözümü için bir fırsat sunuyor. Bizler bu alternatifin daha güçlenmesini arzuluyor, buna güç katılması gerektiğini inanıyoruz.

'HDP PROGRAMI ÖZLEMLERİMİZİN ÖNÜNÜ AÇIYOR'

Layık demokratik halkların ve inançların bir arada özgürce yaşayabileceği bir Türkiye hepimizin en büyük özlemidir. Bu nedenle biz Almanya’da yaşayan Türk, Kürt, Asuri-Süryani Laz, Çerkez, Ermeni Rum ve Alevi, Ezîdî, Hıristiyan, Müslüman inançların ve emek örgütlerinin temsilcileri ve kurumları olarak 7 Haziran’daki genel seçimlerde değişimin ve dönüşümün ile umudun sesi olan HDP seçim programının bizlerin de özlemini duyduğumuz bir Türkiye’nin kurulmasının önünü açacağını inanıyoruz.”

"HDP'nin başarıyla çıkması için bütün olanaklarımız ve enerjimizle çalışacağız” mesajını veren kurum temsilcileri, barış, eşitlik, özgürlük, kadın hakları ve çevre savunucularına da HDP'ye destek çağrısında bulundu.

HDP’Yİ DESTEKLEYEN KURUMLAR:

"ADHK (Avrupa Demokratik Halklar Federasyonu), Asnan Tiyatro Topluluğu, ATIF-Almanya Türkiye İşçiler Federasyonu AvEG-Kon (Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu) Av-kar-Avrupa Karerliler Derneği, Berlin Ezidiler Halk Meclisi, Berlin Süryani Cemaati, Berlin Tev-Can, Ciwanen Azad, Dersim Özgürlük İnisiyatifi, Dest Dan- Kürt Kadın Meclisi, DİDF-Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu-Berlin, DSİP-Berlin, FC Amed Spor Kulübü, Federasyona Civaken İslamiye Kürdistan-Berlin, FİDEF-Berlin (Federal Almanya İşçi Dernekleri Federasyonu), İbrahim Xelil ve Mezopotamya Camisi,KNK-Berlin, Kürdische Gemeinde, Kürdische Zentrum e.V, Kürdistan Komünist Partisi, Muş Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Nav-Dem Berlin Kürt Demokratik Toplum Merkezi, Omcalı Kültür Derneği, OSP-Özgürlük ve Sosyalizm Partisi-Berlin, SKM, SYKP-Berlin, UNA Kürt, Varto Kültür Derneği, Yekmal, Berlin Özgür Kürt Gençliği,YXK-Berlin, Hakan Taş-MdA Die Linke, Berlin Asuri Cemaati, Berlin Alevi Toplumu."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder