16 Mart 2015 Pazartesi

Dün Halepçe Katliamı'nı destekleyenler bugün DAİŞ'i destekliyor'


AMED

MLKP Kürdistan, Halepçe Katliamı'nın izlerinin hala sürdüğüne dikkat çekerek, emperyalist ve gerici bölge güçlerinin, bugün de DAİŞ aracılığıyla Kürtlere dönük yeni katliam politikasını devreye soktuğunu belirtti. 

MLKP Kürdistan, Halepçe Katliamı'nın yıl dönümü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı.

Mart ayının Kürt halkı açısından hem katliamlara hem de serhildanlara şahitlik ettiğine değinilen açıklamada, emperyalistlerin ve işbirlikçi, gerici, faşist rejimlerin Kürtleri yok sayma ve imha politikalarını tarihin her döneminde uygulamaya çalıştığı hatırlatıldı. Kürt halkının ise bu kirli ve katliamcı politikalara karşı onur mücadelesini asla bırakmadığına vurgu yapılan açıklamada, şunlar ifade edildi: 

'ARAPLAŞTIRMA POLİTİKASI TUTMAYINCA KATLİAMA BAŞVURDU'

"Sömürgeci Irak rejimi tarafından 16 mart 1988'de Halepçe'de 5000 Kürt kimyasal silahlarla vahşice katledildi. Kürtleri Araplaştırma politikası tutmayan Saddam gericiliği, 20. yüzyılın en büyük katliamlarından birini gerçekleştirdi. Katliamın izleri halen kendini koruyor. Halepçe'de engelli çocuk doğum oranı hala Hiroşima ve Nagazaki'nin 4-5 katı!

Qamışlo'da Esad rejimi tarafından 12 Mart 2004'te halkımız vahşice katliama ugradı. 30'un üzerinde şehit verildi, yüzlerce kişi de yaralandı. Halk bu katliama sesiz kalmadı. Derik'ten Efrin'e kadar sokakları tutuşturarak 'kahrolsun kölelik yasasın özgürlük' şiarıyla katliam karşısında serhildana durdu."

'ROJAVA DEVRİMİ CEVAP NİTELİĞİNDE'

Dün bu katliamları destekleyen emperyalist ve gerici bölge güçlerinin, bugün de DAİŞ aracılığıyla Kürtlere dönük yeni katliam politikasını devreye soktuğunun belirtildiği açıklamada, "4 parçaya bölünmüş halkımıza reva görülen katliamlara, saldırılara karşı en büyük cevap; Rojava Devrimi ve onun yaratmış olduğu  direniş  çizgisinin giderek yayılmasıdır. Bugün Rojava Devrimi sömürgeci, işgalci, inkarcı ve katliamcı güçlere bir cevap niteliğindedir. Şengal'de gerçekleştirilmek istenen Êzîdî soykırımına bir settir.  Hesap sorma iradesidir" denildi.

MLKP Kürdistan, "Halepçe'den Qamışlo ve Şengal'e katliamlara karşı Rojava Devrimi'nin ruhuyla serhildanları büyütelim" çağrısında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder