16 Mart 2015 Pazartesi

YXK ve Ciwanên Azad: Artık Önderliksiz yaşam bize haramdır



AMED

1. Ortadoğu Demokratik Gençlik Konferansı'na mesaj gönderen Ciwanên Azad ve YXK, "Bu konferansta ortaya çıkan gençlik ruhu Avrupa'da başlatmış olduğumuz, 'kapitalizmi yaşama ve yaşatma' hamlesi açısından büyük güç kaynağıdır" dedi. Mesajda, "Önderliksiz yaşam bize haramdır" denildi.


Amed'de üç gün süren 1. Ortadoğu Demokratik Gençlik Konferansı'na Avrupa'dan Ciwanên Azad ve YXK adına bir mesaj gönderildi. 

'BÜYÜK BEDELLER VE REBER APO BİZLERİ BUGÜNLERE GETİRDİ'

"Kapitalist modernite güçlerinin adeta tarihten intikam alırcasına Ortadogu halklarına yöneldikleri ve kirli komploları ile halkların özgür geleceklerine kastettikleri bu süreçte böylesi tarihi bir konferansı gerçekleştirebilmemizi şüphesiz verilen büyük bedellere ve direnişlere borçluyuz" denilen mesajda, "Kobanê ve Şengal'de yürütülen destansı direniş başta olmak üzere tarih boyunca özgürlük adına verilen bedeller ve yaşanan büyük kahramanlıklar bizleri bugünlere getirmiştir. Her şeyden önce direniş tarihinin son halkası olan büyük insanlık güneşi Reber Apo'nun bizlere sunmuş olduğu demokratik-ekolojik-kadın özgürlükçü paradigma bugün tüm insanlığın özgürlük umudunu tekrar yeşertmekte ve bizim bir araya gelmemizi sağlamaktadır "denildi.

'KAPİTALİST MODERNİTEDEN KUSARAK ARINMAK'

Mesajda, demokratik modernite sisteminin zafere ulaşacağına dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu konferansta ortaya çıkan gençlik ruhu Avrupa'da başlatmış olduğumuz, 'kapitalizmi yaşama ve yaşatma' hamlesi açısından büyük güç kaynağıdır.

Kampanyamızın amacı; etrafımızı sararak bize özgür yaşam imkanı bırakmayan kapitalist modernite tuzaklarına karşı Avrupa'da yaşayan Kürdistanlı gençler olarak Önder Apo'nun deyimiyle 'kapitalist moderniteden kusarak arınmak' ve ahlaki-politik bir yaşama ulaşmaktır.

'MÜCADELEYİ ZAFERE TAŞIYACAĞIMIZA SÖZ VERİYORUZ'

Bu temelde Ali Çiçekler'in, Baz Mordemler'in, Hüseyin Çelebiler'in, Tekoşinler'in, Ronahiler'in, Kurtaylar'ın, Tekoşerler'in, Erdallar'ın ve Arin Mirkanlar'ın takipçisi olacağımıza ve Önder Apo'nun özgürlüğü için vermiş olduğumuz mücadeleyi zafere taşıyacağımıza dair sözümüzü yineliyoruz. Artık Önderliksiz bir yaşam yani kölece ve onursuz bir yaşam bize haramdır. Özgür Kürdistan'da Önder Apo ile kucaklaşmak için Newroz ateşini yükseltelim, Ortadoğu demokratik gençlik ruhu ile zafere yürüyelim."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder