16 Mart 2015 Pazartesi

Uluslararası Demokratik Hukukçular Derneği üyeleri Suruç'ta

URFA
Uluslararası Demokratik Hukukçular Derneği (International Association of Democratic Lawyers) üyesi avukatlar Suruç ve Kobanê'de yapacağı inceleme ve gözlemleri BM'ye sunacak.




13 kişilik bir avukat heyetinden oluşan Uluslararası Demokratik Hukukçular Derneği üyeleri Suruç ve Kobanê'de kadınlara yönelik bir dizi çalışma yürütecek. Bugün Suruç'a gelerek çalışmalarına başlayan hukukçular adına bir açıklama yapan İtalyan Avukat Barbara Spinelli Birleşmiş Milletler adına kadınlara yönelik insan hakları,kadına yönelik şiddet konularında şu ana kadar Suriye, Irak ve Türkiye'de ki mülteci kadınlara yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirtti. "Özelde Kobanê genelde de şiddete maruz kalan, savaş mağduru kadınlara yönelik bir dizi çalışma yürütmek için buradayız. Burada ki çadır kentler ve ilçe de kalan Kobanêli kadınlara yönelik çalışmaların aynısını Kobanê'de de yapmak istiyoruz." diyen Spinelli yapacakları çalışmaların sonunda hazırlayacakları raporu Birleşmiş Milletler Yüksek Komiserliği'ne (UNHCR) sunacaklarını ifade etti.

Uluslararası Demokratik Hukukçular Derneği üyeleri, Suruç'ta ki Kobanê'liler için AFAD ve Suruç Belediyesi tarafından kurulan çadır kentlerde ki çalışmaların ardından aynı çalışmaları yürütmek üzere  Kobanê'ye geçmek için Suruç İlçe Kaymakamlığı'na başvuruda bulunacak. Öte yandan son iki aydan bu yana Kobanê'de ki yeniden inşa çalışmalarının içinde yer almak isteyen ve bu nedenle Kobanê'ye geçip burada inceleme ve gözlem yapmak isteyen hiç bir heyete geçiş izni verilmediği öğrenildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder