16 Mart 2015 Pazartesi

Dersim Belediyesi Arama Kurtarma Ekipleri “ Çalışmalar Devam Ediyor”

DERSİM
Dersim-Erzincan karayolunun 45. kilometresinde özel bir aracın virajı alamayarak Pülümür Çayı'na uçması sonucu araçta bulunan 5 kişi kurtarılırken, sulara kapılan 3 yaşındaki Cümeysa Kavus tüm arama çalışmalarına rağmen bulunamadı.

Dün gece geç saatlere kadar süren arama çalışmalarına bugün de devam edildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'ne bağlı arama kurtarma ekipleri, Dersim Belediyesi ekipleri ile gönüllülerden oluşan grupların arama çalışmaları sürerken, çaya uçan araç da vinç yardımıyla düştüğü çaydan çıkarılmıştı. Kar ve yağmur suları nedeniyle debisi yükselen çayda botlarla arama çalışmaları sürdürülürken kaza yerine gelen kazazede yakınları kazanın yolun bozuk olmasından kaynaklandığını söylediler.
Muş'tan Erzincan istikametine giderken virajı alamayan özel bir otomobil virajı alamayarak Pülümür Çayı'na uçmuştu. Arama kurtarma ekipleri ve vatandaşların çabasıyla araçta bulunan Yunus Kavus, Mehmet Sait Sevgi, Remziye Sevgi, Melek Kavus, ve Mustafa Kavus kurtarılırken, 3 yaşındaki Cümeysa Kavus ise Pülümür nehrinde kaybolmuştu.
Dersim-Erzincan Karayolunun 45. Kilometresinden şehir merkezine doğru arama kurtarma ekipleri Pülümür vadisinin her iki kıyısında da arama çalışmalarına devam ediyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder