16 Mart 2015 Pazartesi

Muhafazakarları tehdit eden isim ortaya çıktı: Bülent Arınç



ZEYNEP KURAY-İSTANBUL

Kürdistan’da HDP ile ittifak kurmak isteyen muhafazakarları tehdit eden siyasetçinin ismi ortaya çıktı. ANF’ye konuşan ve isminin gizli kalmasını isteyen bir Kürt siyasetçi, Kürdistanî muhafazakar kurumların seçimlerde HDP’ye sıcak baktıkları için bizzat AKP Milletvekili ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç tarafından tehdit edildiklerini açıkladı. Kürt siyasetçi, bir grup ile Amed’e gelen Arınç’ın HDP ile ittifak yapmak isteyen muhafazakar kurumları, “Eğer HDP bu seçimlerde kazanırsa biz HDP’den önce size yöneleceğiz” diye tehdit ettiğini aktardı.


HDP’DEN ÖNCE SİZE YÖNELECEĞİZ!

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın CNN Türk’te çıktığı Tarafsız Bölge programında, Kürdistan’da HDP’ye destek veren muhafazakarların AKP’li üst düzey bir yetkili tarafından tehdit edildiğini söyleyince, bu kişinin kimliği merak konusu olmuştu. ANF’ye konuşan ve isminin gizli kalmasını isteyen bir Kürt siyasetçi, muhafazakar kurumları tehdit edenin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan başkası olmadığını açıkladı. Kürdistanî muhafazakar kurumların HDP ile ittifak kurmak için harekete geçtikleri bir süreçte, Arınç’ın yanında bir grup ile onları tehdit ettiğine dikkat çekti. Yetkili, “Arınç açıkça eğer bu seçimlerde HDP’ye oy verirseniz ve kazanırlarsa HDP’den önce size yöneleceğiz, demiş. Bunun ne anlama geldiği sorulduğunda, ‘Günü geldi mi göreceksiniz’ yanıtını vermiş” dedi. Bu tehditten sonra bazı kurumların tedirginlik yaşadığını belirten Kürt siyasetçi, “Tehdit edildiklerini HDP milletvekillerine iletmişler. Onlar da bu konuyu AKP’ye ileteceklerini söylemişler” diye konuştu.

TEHDİT EDİLİYORUZ, DEDİ, KENDİSİ TEHDİT ETTİ

Televizyon ekranlarına her çıktığında, Selahattin Demirtaş’a yüklenen Bülent Arınç son olarak, “AK Parti’yi tehdit etme. Çözüm süreci zarar görür, PKK istismar edermiş. Kimse böyle konuşmuyor, senin ayrıcalığın mı var? Sen kimsin? Güveniyorsan çık, yok güvenmiyorsan, kendi usulün ile yoluna devam et. Ama hevesi kursağında kalacak. Biz yüzde 15 alacağız diyor, yolun açık olsun, yürü görelim bakalım. 15 mi, 12 mi, 6 mı, 1 mi alacaksın? Hodri meydan, biz meydan okuyoruz, biz meydan okuyan bir partiyiz” demişti.
Böyle bir beyan veren Arınç’ın bizzat gidip Kürdistan’daki muhafazakarları bizzat tehdit etmesi dikkat çekti.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder