16 Mart 2015 Pazartesi

Ölüm sınırındaki tutsak Mehmet Meşe için duyarlılık çağrısı

SİİRT

Hasta tutsak Mehmet Meşe'nin sağlık durumunun ağırlaştığı ve tedaviden sonuç alınmazsa yaşamını yitireceği öğrenildi. Tuhad-Der Siirt Şubesi Başkanı Ekinci, "Bir daha cezaevinden cenaze çıkmasını istemiyoruz" diyerek, Meşe'nin tahliyesini istedi. Ekinci, kamuyoyuna da duyarlılık çağrısı yaptı.


AKP hükümetinin pazarlık konusu yaptığı hasta tutsaklar cezaevlerinde ölüme terk ediliyor. 

TEDAVİ SONUÇ VERMEZSE..

Siirt Cezaevindeyken ATK için Ankara Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevine gönderilen ağır hasta tutsak Mehmet Meşe'nin yapılan teşhislerde tedavisinin sonuç vermemesi halinde kısa ömrünün kaldığı belirtildi. 

66 yaşındaki Şırnak-Cizre doğumlu Mehmet Meşe'nin 3 ay önce Siirt Cezaevinden ATK raporu için Ankara Sincan 2 Nolu F Tipi Cezaevi'ne sevk edildiği ve akciğer kanseri olduğunun teşhis edildiği öğrenildi. Meşe'nin kemoterapi tedavisi göreceği ve kemoterapiden sonuç alınmazsa kısa ömrünün kaldığı belirtildi.

'BİR DAHA CEZAEVİNDEN CENAZE ÇIKMASINI İSTEMİYORUZ'

Tuhad-Der Siirt Şubesi Başkanı Hakim Ekinci, "Daha birkaç gün önce Siirt Cezaevinden Bandırma 1 Nolu T Tipi Kapalı Cezaevi'ne sürgün edilen Kuling Sevilgen kalp krizinden dolayı yaşamını yitirdi. Bu üzüntüye dayanmayan Kuling Sevilgen'in ağanbeyi Hacı Abdullah Sevilgen yaşamını yitirdi. Cezaevlerinden bir daha cenazenin çıkmasını istemiyoruz. Bizler Mehmet Meşe yoldaşımızın derhal  infazının durdurulup tahliye olmasıni isityoruz" diye konuştu.

Ciddi bir duyarlılık oluşmadan devletin hasta tutsakları bırakmadığını hatırlatan Ekinci, kamuoyuna tüm ağır hasta tutsakların tahliyesi için seferber olma çağrısında bulundu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder