16 Mart 2015 Pazartesi

Rojava gençliğine çağrı: YPG/YPJ saflarına akın edin


HABER MERKEZİ

Yekitîya Ciwanên Demokratîk a Rojavayê Kurdistan, "DAİŞ’ın gölsesi Kürdistan topraklarında olduğu müddetçe hiçbir Kürdistan genci yerinde durmamalı" diyerek, gençliği direniş saflarına çağırdı.

Yekitîya Ciwanên Demokratîk a Rojavayê Kurdistan, yazılı açıklama yaparak, Rojava gençliğine direnişi yükseltme çağrısında bulundu.

'DİRENİŞ DEVAM EDİYOR'

Açıklamada, "Kan emici güçler gün be gün barbar ve insanlık dışı saldırılarıyla, Rojava zaferini ve Ortadoğu'da ezilen halkların özgürlük çabalarını yok etmeyi hedefliyorlar. Til Hemis, Til Berak,Til Temir ve Serekaniye’deki direniş tüm sömürgeci güçlere karşı fedailik çizgisinde devam ediyor" denildi.

Tüm Rojava gençliğinin her saldırıyı direniş ve mücadelenin yükseltilmesinin sebebi olarak görmesinin istendiği açıklamada, Rojava gençliğine şu çağrı yapıldı:

'KAHRAMANLIK TARİHİ YAZILIYOR; TOPRAĞINIZA SAHİP ÇIKIN'

"Saldırıların amacı Rojava Kürdistan’ın şahsında demokratik özerkliğin engellenmesi ve yaşamın yok edilmesidir. Tüm Rojava gençliği bütün yaşamı yok etme politikalarına karşı direnişçi bir tutum göstermeli. Bugün Rojava'da kahramanlık tarihi yazılıyor. Bu tarihe sahip çıkacak olan gençlik gücüdür. Tüm Rojava gençliği YPG/YPJ’in seferberlik çağrısına  uymalı ve öz savunma bilinciyle tarihsel rollerine sahip çıkmalılar. Gençlerimiz DAİŞ’ın barbar saldırılarına karşı 'edî bese' demeliler. DAİŞ’ın gölsesi Kürdistan topraklarında olduğu müddetçe hiçbir Kürdistan genci yerinde durmamalı, sonuna kadar savaşmalı. DAİŞ’i Arinler'in irade ateşinin içinde yakacak olan Rojava gençliğidir. Kürdistan gençliginin seferberlik ve serhildan coşkusu, aktif bir ruhla hareket ettiklerinde başaramayacakları bir şey yoktur. Arîn Mirkanlar'ın çizgisinde fedai bir ruhla YPG/YPJ saflarına akın edin. Toprağınıza sahip çıkın."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder