16 Mart 2015 Pazartesi

Stuttgart'ta HDP'lilerin seçim çalışmaları devam ediyor



STUTTGART

Stuttgart kentinde HDP'lilerin seçim çalışmaları kapsamında komiteler oluşturuldu. Çalışmalar kapsamında seçim gününe kadar kent merkezinde çadır kurma kararı alındı.

Almanya'nın Stuttgart kentinde yaşayan Kürdistanlılar, 7 Haziran'da Türkiye ve Kuzey Kürdistan'da düzenlenecek genel seçimlerde HDP'yi desteklemek amacıyla seçim komiteleri oluşturuyor.

YEREL SEÇİM KOMİTELERİ

Başta NAV-DEM'e bağlı DKTM olmak üzere Stuttgart HDP Seçim Palformu bileşenleri, kentte iki hafta önce seçim çalışmalarını başlatarak bir seçim komitesi oluşturdu. Çalışmalar kapsamında Dersim, Malatya, Maraş, Mardin, Erzurum, Bingöl ve Karakoçan gibi yerel seçim komisyon ve komiteleri oluşturuldu.

SCHLOSS PLATZ'DA ÇADIR

Komiteler, seçim hakkında halkı bilgilendirmek ve kamuoyu oluşturmak için seçim gününe kadar her gün saat 14.00 ile 18.00 arasında Schloss Platz'da hizmet verecek bir çadır kurma kararı aldı.

Komite üyeleri, HDP’li seçmenlerin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine göre daha ilgili olduklarını belirterek, “Bu daha başlangıç" sloganıyla çalışmalarını yürüteceklerini kaydetti.

Her Kürdistanlının seçim için çalışması gerektiğine işaret eden komite üyeleri, Stuttgart ve çevresinde yaşayan halkların seçimle ilgili tüm bilgiler için '01624903727' numaralı telefon hattını arayabileceğini bildirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder